contador de visitas gratis AMICS UAB-Transcripció de la jornada 'Europa després de la crisi'

Transcripció de la jornada 'Europa després de la crisi'

El dimarts 12 de juny va tenir lloc una nova edició del cicle de Jornades de la Universitat Opina organitzada per l'Associació d'Amics de la UAB, que en aquesta ocasió va portar com a títol 'Europa després de la crisi'. Més de 130 persones van acudir al debat al Palau Robert. 
 
Josep Borrell, expresident del Parlament Europeu; Joan Botella, catedràtic de Ciència Política de la UAB i actual degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i Ramon Torrent, catedràtic d'Economia Política de la Universitat de Barcelona van plantejar qüestions sobre l'Europa que sortirà de la crisi actual. Antonio Franco, periodista i president de l'Associació d'Amics de la UAB, va ser l'encarregat de moderar el debat.
 
La Unió Europea surt particularment desgastada des d'un punt de vista institucional i representatiu dels avatars de l'actual crisi econòmica a causa de la realpolitik que ha posat Alemanya per sobre de la capacitat decisòria de la presidència i la representació democràtica del conjunt dels estats que formen la Unió.
 
Els ponents van respondre a preguntes com les següents: Urgeixen replantejaments? Ha arribat el moment de decidir entre potenciar més la Unió (no només pel que fa a qüestions econòmiques) o renunciar a una vertadera Europa unida? Què pot significar de cara a aquestes decisions el possible inici d'un cop pendular cap a l'esquerra que encarna la victòria de François Hollande a França i l'evident descomposició grega?
 
L'acte va tenir lloc en aquesta ocasió a la Sala d'Actes (Sala Cotxeres) del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107) a dos quarts de set del vespre.
 
Ja podeu consultar l'àlbum de fotografies, el vídeo i el resum de la jornada.
 
Nou! Transcripció completa de la jornada aquí.