contador de visitas gratis AMICS UAB-JORNADA DE DEBAT

JORNADA DE DEBAT

L'Associació d'Amics de la UAB va organitzar una jornada de debat el dijous 19 de juny a les 19 hores sota el títol 'Com viure la vellesa i la dependència' a l'Ateneu Barcelonès (Sala Oriol Bohigas).

 

La millora constant de la dietètica, la medicina i el conjunt dels condicionaments socials que influeixen sobre la qualitat de vida han incrementat la longevitat general i la durada mitjana de les bones condicions de salut física i mental. Aquesta realitat és una veritable revolució que ja modifica la vida quotidiana de les persones i famílies en tots els trams d'edats. Influeix en els seus rols, i ha tingut repercussió legal sobre els criteris polítics i socials que regien la durada de la vida activa laboral, les pensiones i les filosofies de l'estalvi. En un sentit estricte, l’arribada de la longevitat amb bona salut incideix en nous plantejaments que afecten des de la vida estrictament personal, per exemple en els terrenys de la sexualitat, l'oci i les activitats culturals durant la tercera edat, l'allargament de les funcions professionals remunerades o desinteressades de la gent gran, fins als escenaris vitals generals col·lectius com, de forma especial, tota l'esfera de la dependència.

Universitat Opina organitza una sessió d'anàlisi sobre el rerefons i les conseqüències del nou tipus de vellesa. Una taula rodona d'especialistes en sociologia, economia i medicina sobre els beneficis i nous problemes de la situació creada, van tractar també la seva evolució a partir de la incidència de l'actual crisi.

 

Els ponents de la jornada van ser Mercè Pérez-Salanova, professora de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Andreu Segura, metge del Pla Interdepartamental de Salut Pública i Teresa Torns, professora de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amand Blanes,  demògraf del Centre d’Estudis Demográfics, finalment no va poder acudir a l'acte.

Antonio Franco, periodista i president de l'Associació d'Amics de la UAB, presentarà i moderarà l'acte.

 

 

Transcripció completa de les ponències
  Presentació de la doctora Teresa Torns
  Presentació del doctor Andreu Segura
Crònica de l'acte
Vídeo de l'acte
Fotografies de l'acte
Baixa't el flyer de l'acte