contador de visitas gratis AMICS UAB-Elaboren una guia per afrontar els efectes de la pandèmia en pacients amb patologia alimentària

Elaboren una guia per afrontar els efectes de la pandèmia en pacients amb patologia alimentària

Les situacions derivades de l'alarma pel brot de la COVID-19 són potencials fonts d'estrès en les persones. El distanciament social, la preocupació sobre com protegir-se de virus, la por per l'accés als sistemes sanitaris, i fins i tot la frustració o la culpa per no poder contribuir a minimitzar els impactes de la malaltia, poden resultar aclaparadors i provocar diferents estats de ansietat. La situació s'agreuja en persones amb problemes de salut mental previs al brot. Un estudi preliminar de l'Hospital Universitari de Bellvitge ha constatat l'agreujament en l'estat de salut en pacients amb Trastorn de la Conducta Alimentària (TCA) en el context del confinament per la COVID-19.

Un grup d'experts internacionals sota el lideratge del Dr. Fernández-Aranda, de l'Hospital Universitari de Bellvitge, amb la participació de la doctora Roser Granero Pérez, del Departament de Psicobiologia i Metodologia de la UAB, ha publicat una guia amb recomanacions i pautes d’actuació en pacients amb TCA, els seus familiars i terapeutes.

L'estudi, publicat a European Eating Disorders Review difon en 21 llengües recomanacions i pautes d'actuació per afrontar els trastorns de l'alimentació en el context de l'actual pandèmia de COVID-19. S'inclouen diferents estratègies d'afrontament per a situacions específicament relacionades amb l'alimentació (preocupacions davant de l'augment de pes, menjar excessiu, falta d'activitat o exercici regular, o manca de control professional) així com amb altres situacions no relacionades específicament amb l'alimentació, com la incertesa front els possibles impactes del brot, la possibilitat de contagi i els possibles sentiments que es deriven del distanciament social.

Llegeix la notícia sencera la sala de premsa de la UAB.

Article de referència:
Fernandez-Aranda F, Casas M, Claes L, Clark Bryan D, Favaro A, Granero R, Gudiol C, Jiménez-Murcia S, Karwautz A, Le Grange D, Menchón JM, Tchanturia K, Treasure J. (2020). COVID-19 and implications for eating disorders. European Eating Disorders Review, 28 (3), 239-245. DOI: https://doi.org/10.1002/erv.2738.