contador de visitas gratis AMICS UAB-L’impacte de les macrogranges

L’impacte de les macrogranges

El passat dilluns 16 de maig a les 18:30 h es va celebrar la Universitat Opina "L’impacte de les macrogranges" a la sala Sagarra de l'Ateneu Barcelonès. 

Vam comptar amb les ponència de Maite Paramio, doctora en veterinària, catedràtica de producció animal de la UAB; Xavier Such, professor i secretari de l’equip deganal de la facultat de veterinària de la UAB; Gustavo Duch, coordinador de la revista “Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas” i Ricard Pares Casanova, Investigador del departament de Ciència Animal i dels Aliments.

Els efectes de la intensificació ramadera: carn molt barata, però qui paga els efectes ambientals i socials? Des dels anys 60 amb la "revolució verda" la ramaderia ha incrementat molt la seva productivitat permetent una dieta en carn i llet molt barata. Aquesta tendència productivista ha portat d'una forma lògica a les macrogranges. Aquestes noves formes de ramaderia són més activitats empresarials que les activitats ramaderes convencionals. Els seus efectes sobre: el benestar animal, el medi ambient (contaminació de l'aire, aigua i sòl pels purins), el canvi climàtic, la societat rural, etc, no havien estat estudiats fins ara.

Fotografíes disponibles aquí.