contador de visitas gratis AMICS UAB-Observant el sistema solar des de Sabadell

Observant el sistema solar des de Sabadell

Visita Observatori Astronomic Sabadell

 

El passat dia 2 de novembre un selecte grup de socis d’AmicsUAB va poder visitar l’Observatori de Sabadell i conèixer una mica més sobre els astres més propers al nostre planeta. 

Des de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell ens van proposar aquesta data justament perquè amb el telescopi de l’Observatori de Sabadell es poden veure la Lluna, Júpiter i Saturn.  Va assistir un grup reduït de socis, però tots ells molt interessats en l’Astronomia.  Fins i tot entre els participants hi va haver una mestra que va preguntar com podia fer perquè els alumnes de primària de la seva escola poguessin visitar també l’Observatori. Un altre visitant, un veritable aficionat, va preguntar quin telescopi podria instal·lar a casa seva.

El cert és que tots els assistents van quedar molt satisfets per la qualitat de les explicacions, per poder contemplar amb els seus propis ulls els diferents astres mitjançant el telescopi, i sentir-se astrònoms durant una estona, i veure els sistemes informàtics que avui dia es fan servir per l’observació dels astres. 

Observatori Astronomic de Sabadell

Des de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell es va conscienciar del problema que suposa la contaminació lumínica a les nostres ciutats. El cas és que l’Observatori es troba al Parc de Catalunya de Sabadell, en ple nucli urbà de la cocapital vallesana, i es veu afectat per aquest problema.  També es va informar que l’Agrupació és una associació sense ànim de lucre formada per aficionats a l’Astronomia i també científics que contribueixen amb la seva feina a la divulgació d’aquesta ciència entre la ciutadania i així com a la recerca científica.