contador de visitas gratis AMICS UAB-La recerca sobre l'impacte dels micro i nanoplàstics en la salut i el medi ambient, a un clic

La recerca sobre l'impacte dels micro i nanoplàstics en la salut i el medi ambient, a un clic

El projecte europeu PLASTICHEAL, coordinat per la UAB, ha llançat un directori obert i en línia per recollir la investigació rellevant sobre micro i nanoplàstics (MNPL) a tot el món. És la primera base de dades enfocada a entendre’n els riscos per a la salut humana.

L’instrument ha estat creat per recopilar el màxim d’informació sobre els diferents projectes que estudien els riscos per a la salut i el medi ambient de la contaminació plàstica. Es tracta del primer directori sobre el tema enfocat en l'impacte dels MNPL en la salut humana. Busca esdevenir un punt de trobada sobre l’avaluació de riscos dels MNPL i la investigació reguladora permanent, i està dirigit al públic general, però també als professionals de la ciència i als responsables polítics.

“Esperem que aquesta base de dades permeti fer un seguiment continuat de la informació que estan generant diferents projectes i analitzar quins aspectes clau estan abordant o el grau d’aprofundiment en què ho fan”, ha explicat Steffen Foss Hansen, investigador de la Universitat Tècnica de Dinamarca (DTU) membre de Plasticheal i líder de l'equip encarregat del desenvolupament de la base de dades.

Sobre PLASTICHEAL
El projecte europeu PLASTICHEAL té com a objectiu proporcionar als reguladors noves metodologies i evidències, combinant l'ús de recerca avançada i mètodes fiables per establir les bases de coneixement d’una adequada avaluació dels riscos dels MNPL.

Compta amb la participació d’11 universitats i centres de recerca de 7 països de la UE, entre els quals trobem la UAB i l’IGTP.

Més informació al web de la UAB.