contador de visitas gratis AMICS UAB-Amics de la UAB presents al debat Un Món Convuls

Amics de la UAB presents al debat Un Món Convuls

El passat dimecres 5 de juliol el Consell Social de la UAB va organitzar la taula rodona "Un món convuls" a on  En ella, cinc experts d'àmbits diversos: Rafael Bisquerra, director d'un postgrau en educació emocional i benestar; Alfons Cornella, fundador i president de l'Institute of Next; Ramin Jahanbegloo, filòsof iranià; Sara Moreno, professora de sociologia; i Carlota Pi, presidenta d'Holaluz,van debatre  els desafiaments que plantegen la revolució tecnològica i les desigualtats socials al món actual.

Com tots els actes que commemoren el cinquantè aniversari de la UAB, una forta representació de l'Associació d'Amics, encaçalada pel president Francesc Cayuela, va assistir a l'acte.

Gabriel Masfurroll, president del Consell Social, va presentar l'acte comparant la societat d'avui amb la de 1968. Moreno va dissertar sobre desigualtats d'avui en terrenys com la informació, la participació política, el temps o l'habitatge. El filòsof iranià Ramin Jahanbegloo va reflexionar sobre l'actual "fatiga democràtica".  va parlar d'una "crisi d'esperança" i va alertar que els polítics parlen amb polítics al marge de la ciutadania. "Sovint -va dir- parlem de democràcia en termes de govern i poder però es tracta en realitat de com organitzem la societat".

Alfons Cornella, president de l'Institute of Next, va afirmar, la "gran revolució que ve" consisteix en que "la intel·ligència artificial deixarà de tenir aquest nom i serà simplement intel·ligència". Davant d'això, "l'única alternativa que ens queda als humans és ser humans".L'expert en educació emocional Rafael Bisquerra, que es va presentar, igual que la moderadora Mariola Dinarès com a exestudiant de la UAB, va reinvindicar la recerca de la felicitat "hauria de ser un objectiu polític i social preparar la gent per gaudir de la vida i ser conscient del seu benestar". El mediambient també va ocupar part del debat Carlota Pi, cofundadora i presidenta executiva d'Holaluz, va vaticinar que en el futur  ens convertirem "en productors i consumidors d'energia, és a dir, prosumidors d'energia verda" gràcies a les extansions de les plaques fotovoltàiques. 

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, reflexionant sobre el paper de l'educació superior en un món convuls com el d'avui i el del futur i va sentenciar que "les universitats han d'educar amb l'objectiu d'avançar en la formació de ciutadans bons no en tecnologia sinó en respecte als drets humans, en solidaritat i en valors ètics".

Podeu llegir la crònica completa aquí