contador de visitas gratis AMICS UAB-Populisme o Populismes?

Populisme o Populismes?

Convoquem un debat sobre el Populisme al Col·legi de Periodistes el proper dijous 14 de desembre protagonitzat pels professors de ciència política de la UAB Eva Anduiza i Guillem Rico, i el periodista Francesc Arroyo.


L'augment del populisme i la seva influència en els diferents processos electorals europeus i americans del 2016 i 2017 és una de les principals preocupacions de les democràcies actuals i es considera un dels perills més forts contra elles. A la vegada "populista" ha estat una acusació freqüent que tots els actors s'han llançat entre ells durant la crisi que ha afectat Catalunya els últims mesos.


Però quina és la definició precisa del concepte? Es pot quantificar el fenomen? Quines són les seves conseqüències reals? Hi ha un sol populisme o es tracta de diferents moviments units sobre el mateix estàndard? Populisme és un fenomen de la dreta de l'esquerra o transversal? Els analistes polítics Eva Anduiza i Guillem Rico autors de l'article "SIETE COSAS QUE HEMOS APRENDIDO SOBRE POPULISMO" i el periodista Francesc Arroyo ho debatran al col·legi de periodistes.