contador de visitas gratis AMICS UAB-Elvira Dyangani Ose, alumni UAB, nova directora del Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Elvira Dyangani Ose, alumni UAB, nova directora del Museu d'Art Contemporani de Barcelona

El Consell General del Consorci del Museu d'Art Contemporani de Barcelona ha nomenat Elvira Dyangani Ose com a nova directora del MACBA. Elvira Dyangani Ose va estudiar Història de l'Art a la UAB. Aquest Consell ha fet seva la proposta del comitè d'experts, que ha valorat de la candidatura guanyadora la voluntat d'aportar "una mirada innovadora sobre el paper del museu en l'escenari local i internacional". El Consell destaca que la candidata "compleix tots els requisits de la convocatòria pública" i que, pel que fa als mèrits que calia considerar, ha obtingut la millor valoració per "mantenir el prestigi" del museu com a institució de referència internacional, desenvolupar una política d'exposicions, activitats i publicacions acadèmiques "d'excel·lència" i continuar enfortint la Col·lecció MACBA.

Dyangani Ose substitueix Ferran Barenblit, que ha estat director del MACBA els darrers sis anys. El contracte que signa és d'alta direcció i estipula una durada de cinc anys, renovables amb l'acord explícit del Consell General.Nascuda a Còrdova el 1974, la nova presidenta del MACBA és llicenciada en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. També és Diploma d'Estudis Avançats en Arquitectura i ha fet estudis d'Història i Teoria de l'Arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat, a més, candidata doctoral al Departament d'Història de l'Art i Estudis Visuals de la Universitat Cornell de Nova York.Des del 2018 és directora i conservadora en cap de The Showroom a Londres, a més de professora de Cultures Visuals al Goldsmiths, Universitat de Londres, des del 2014, i membre del Consell del Thought Council, Fondazione Prada.Amb anterioritat ha estat comissària de la Biennal Internacional d'Art Contemporani de Göteborg; conservadora d'Art Internacional de la Tate Modern a Londres; directora artística de Rencontres Picha - Biennal de Lubumbashi, República Democràtica del Congo; conservadora d'Art Contemporani i editora de Publicacions del Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (CAAC) de Sevilla, i conservadora d'Art Contemporani del Centro Atlántico de Arte Moderno (CAAM) a Las Palmas de Gran Canaria.