contador de visitas gratis AMICS UAB-Es donen a conèixer els guanyadors dels Premis Literaris 2021 i es presenten els llibres de l’edició 2020

Es donen a conèixer els guanyadors dels Premis Literaris 2021 i es presenten els llibres de l’edició 2020

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona han donat a conèixer dimarts 25 de maig els guanyadors dels premis literaris de 2021: Gemma Romeu Puntí amb l’obra "Silenci al fiord", presentada amb el pseudònim “Medea”, ha estat la guanyadora del XXVII premi de novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders», dotat amb 3.000 euros. Josep Civit i Mateu, amb l’obra "Aixoplucs", presentada amb el pseudònim “Joan Raspe”, és el guanyador del XXVI premi de poesia «Miquel Martí i Pol», dotat amb 1.000 euros; i Blanca Corominas Perálvarez amb l’obra "Memòries d’una vella Boja", presentada amb el pseudònim “Virginia”, és la guanyadora del XII premi de narrativa breu per a joves «Caterina Albert», dotat amb 500 euros. En aquesta edició s’han presentat un total de 74 obres, de les quals, 23 han participat al premi de novel·la, 38 al de poesia i 13 al de narrativa breu.

L’esdeveniment ha inclòs l’entrega dels diplomes i la presentació dels llibres dels guanyadors del 2020, que no es van poder celebrar, a causa de les mesures de prevenció sanitària vigents en aquell moment. Els premiats del 2020 van estar: Arià Paco Abenoza amb l’obra "Mentir a les mosques", va guanyar el XXVI premi de novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders»; Albert Gavaldà Irujo, amb l’obra "Si l'oblit no em falla", va ser el guanyador del XXV premi de poesia «Miquel Martí i Pol»; i Anna Mateus i Alamon amb l’obra "L'Etna seu", fou la guanyadora del XI premi de narrativa breu per a joves «Caterina Albert».

A l’acte, hi han assistit els autors i les autores de les obres guanyadores i les autoritats representants de les dues institucions organitzadores dels premis: Francisco Javier Lafuente, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona; Carlos Cordón, alcalde de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès; Rosa María Sebastián Pérez, vicerectora d’Innovació i de Projectes Estratègics de la Universitat Autònoma de Barcelona i Óscar Pons, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. L’acte ha comptat amb l’actuació del grup Poetic Trio i s’ha retransmès en directe, a través del canal de YouTube de la UAB.