contador de visitas gratis AMICS UAB-Alicia Fornés guardonada als Premis DonaTIC

Alicia Fornés guardonada als Premis DonaTIC

Els Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, des de l'any 2015, organitzen els Premis DonaTIC per tal de reconeixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic dins de les noves tecnologies.

Aquests guardons incrementen la presència, reconeixen el paper de les dones que ja pertanyen al món TIC i en fomenten la participació en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat. Altrament, fomenten la participació en la construcció a la societat digital conservant criteris d'igualtat. En total, des del seu inici, han rebut 541 candidatures. Aquesta edició dels premis han aconseguit un augment exponencial de les candidatures a la categoria DonaTIC Revelació, la qual cosa demostra que les dones, cada cop més, estan preparades per competir en el sector digital. 

Alicia Fornés, investigadora del Departament de Ciències de la Computació de la UAB i del Centre de Visió per Computador (CVC), ha liderat nombrosos projectes nacionals i internacionals de recerca, amb l’objectiu de millorar el reconeixement automàtic de manuscrits textuals i gràfics, contribuint a la preservació i difusió del patrimoni històric i cultural. A més a més, està impulsant la creació de la “Catalonia Time Machine” amb l'objectiu de crear un simulador computacional per visualitzar milers d’anys d’història de Catalunya.

Segons va explicar Fornés a l'entrega de premis "Voldria animar a totes les joves que tenen interès per les Science, Technology, Engineering and Mathematics que s'hi llencin i que lluitin perquè entre totes anem conquerint terreny. El camí és dur però les TIC són mereixedores d'aquest esforç".