contador de visitas gratis AMICS UAB-La UAB emet un comunicat arran l’atac informàtic sofert

La UAB emet un comunicat arran l’atac informàtic sofert

La universitat encara treballa per restablir la normalitat al campus i posa en marxa un pla de contingència per a cadascun dels àmbits.

A través de Telegram, el nou canal de comunicació amb l'alumnat, s'ha emès un comunicat sobre l'actual situació a la universitat per tal d'aclarir alguns temes i poder informar dels avenços produïts la darrera setmana.

La UAB posa en marxa la creació d'un pla de contingència per a cadascun dels àmbits per tal de cobrir les necessitats urgents que sorgeixen. Segons explica la UAB: "Aquesta situació es pot prolongar en el temps més del que totes i tots desitjaríem i només la superarem si ho fem conjuntament". El pla podrà preparar a la universitat per poder començar la transició a la total normalitat el més aviat possible, ja que es preveu que fins d'aquí a uns mesos no es podrà estabilitzar la situació.

Seguidament, al comunicat, agraeix el suport i la participació de les diferents universitats catalanes com del Govern de la Generalitat de Catalunya, davant l'atac informàtic. "En aquest sentit, volem donar les gràcies a tota la comunitat universitària per l'esforç, el compromís i la implicació que ha demostrat en tot moment aquesta darrera setmana".

Altrament, ja està disponible la nova xarxa wifi (UAB-provisional). A diferència de l'anterior, no cal cap mena de credencial per establir connexió. És una xarxa oberta i provisional a la qual es podran connectar tots els dispositius electrònics de tota la comunitat universitària.

A més a més, seran identificats i reinstal·lats tots els equips portàtils de la UAB que hagin estat infectats gràcies a la primera versió de l'eina de triatge que permet detectar quins equips han sigut víctimes del virus informàtic.

Està previst que la situació pugui millorar en les setmanes vinents. Tot i això, encara s'està estudiant la situació per evitar que torni a passar i, així, tornar a la normalitat.