contador de visitas gratis AMICS UAB-JORNADA

JORNADA

L'Associació d'Amics de la UAB va organitzar el dijous 29 de gener el debat: 'Prou malbaratar aliments' a la biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler a Rubí.

Els ponents de la jornada van ser:

  • Artur Xavier Roig, professor i director del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB.
  • Ana Belén González Reyes, cap de l'àrea de Responsabilitat Social Corporativa i Medi Ambient a Caprabo.
  • Dani Giménez, membre de Nutrició sense Fronteres.
  • Paco Muñoz-Gutiérrez, tècnic de l’Oficina de Medi Ambient de la UAB.

 

Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB, va presentar i moderar l'acte.

Segons la Diagnosi del malbaratament alimentari de Catalunya realitzat per l'Agència de Residus de Catalunya, s'estima que cada català malbarata prop de 35 kg de menjar anualment, o 96 g diàriament.

Es pot afirmar, doncs, que el 6,3% del total de residus municipals de Catalunya són aliments malbaratats. Per tant, un ús eficient dels aliments podria reduir un 6,3% els residus municipals, que al capdavall es podria llegir com el potencial de prevenció de residus atribuïble als residus alimentaris.


D’acord amb les dades de l’estudi, les famílies són les responsables principals del malbaratament amb un 58% del total; el comerç, de forma agregada, amb un 26%, i el sector de serveis a la restauració i el càtering es responsabilitza del 16% del malbaratament de Catalunya.  

 

 

Material relacionat:

 

Flyer de la jornada
Fotografies de l'acte
Vídeo complet de l'acte
Resum de les ponències