contador de visitas gratis AMICS UAB-Fes voluntariat al Telèfon de Prevenció del Suïcidi

Fes voluntariat al Telèfon de Prevenció del Suïcidi

La Fundació Ajuda i Esperança en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa l’agost del 2020 el Telèfon de Prevenció del Suïcidi (TPS), un servei de 24 hores els 365 dies de l’any per prevenir el suïcidi. Des de la Fundació Autònoma Solidària, es dona suport a aquesta iniciativa fent promoció i en la gestió de les persones interessades de la UAB en fer el voluntariat.

El grup de voluntariat està supervisat per professionals de la salut mental, formats i seleccionats específicament per actuar en la prevenció del suïcidi i en l’atenció en situacions de crisi. I abans de posar-se davant del telèfon, hi ha un procés de formació obligatori de 30h en teoria i pràctica i 60h de voluntariat com a escolta en el telèfon de l’Esperança. 

Les tasques del voluntariat són principalment atendre trucades de contingut suïcida, això implica atendre persones amb ideació suïcida, persones en situació de suïcidi en curs o imminent, supervivents de persones que han mort per suïcidi o l’entorn de la persona amb conducta suïcida. El tracte segueix uns protocols interns i l’objectiu de la trucada és evitar la mort per suïcidi, vincular la persona amb altres recursos, acompanyar emocionalment i oferir suport i orientació. 

FAS prevenció Suïcidi

Més informació: https://www.uab.cat/web/sala-de-premsa/detall-noticia/fes-voluntariat-al-telefon-de-prevencio-del-su-cidi-1345474578652.html?noticiaid=1345838374934