contador de visitas gratis AMICS UAB-Salut mental perinatal

Salut mental perinatal

El pròxim 25 de maig a les 19h celebrarem la universitat opina "Salut mental perinatal" a la Biblioteca de Rubí. Comptarem amb la ponència de Susana Subirà, Vicedegana d'Afers Acadèmics de Graus i Màsters de la UAB, i Estel Gelabert Secretària del Departament de Psicologia Clínica i de la Salut. Les dues formen part del Grup de Recerca en Vulnerabilitat, Psicopatologia i Gènere de la Generalitat de Catalunya. 

El dia 5 de maig se celebra el dia mundial de la salut mental materna. La salut mental de les mares és necessària per al desenvolupament i el creixement dels fills. Moltes dones pateixen i experimenten emocions negatives davant dels nombrosos canvis vitals de l'embaràs i el postpart. El 25% de les embarassades experimenta algun tipus de malestar psíquic significatiu.

L'atenció i les cures cap a la salut mental de la mare proporcionen el suport necessari perquè les persones gestants puguin ampliar els seus recursos i capacitats personals, adaptar-se millor a aquests desafiaments, vincular-se afectivament amb el nadó, alimentar-lo i cuidar-lo. Per això, tenir cura de la salut mental de les mares suposa millorar la salut de la societat actual i futura.

Inscripció