contador de visitas gratis AMICS UAB-Solucions d'IA per les malalties minoritàries

Solucions d'IA per les malalties minoritàries

Dins del cicle Universitat Opina, que es desenvolupa a la Biblioteca Mestre Martí Taluer de Rubí, Francesc Cayuela, president de FECAMM, Federació Catalana de Malalties Minoritàries, va presentar el seu projecte Patient73Hub, una solició basada en la intel.ligència artificial desenvolupada a Catalunya per ajudar als afectats per les malalties minoritaries que només a Catalunya són 400.000 persones.

Les malalties anomenades minoritaries afecten a 400.000 persones només a Catalunya i a 400 milions de persones a tot el món. Dins d'aquest paraigües s'agrupen segons els especialites 10.879 malalties diferents que normalment són de dificil diagnosi i no sempre tenen tractament. 

Patient73Hub aplicant les possiblitats que ofereix la intel.ligència artificial ha desenvolupant un portal amb l'objetiu de ser un espai de trobada pels pacients, personal sanitari, centres de recreca i associacions de tot el món per a que puguin possar en comú coneixements i experiencies, facilitant l'intercanvi d'informació i d'aquesta manera facilitar la vida de pacients i families. 

Francesc Cayuela va explicar com aquest projecte que promou la FECAMM ha rebut el recolzament de les associacions de malalties minoritàries i de les administracions públiques  de Catalunya i d'Espanya.