contador de visitas gratis AMICS UAB-UO: Alícia de Larrocha i Victòria dels Àngels: dues grans intèrprets de la música catalana

UO: Alícia de Larrocha i Victòria dels Àngels: dues grans intèrprets de la música catalana

El pròxim 29 de novembre a les 18 h tindrà lloc la conferència “Alicia de Larrocha i Victòria dels Àngels, dues grans intèrprets de la música catalana” a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí. Francesc Cortès, Coordinador del Grau en Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i expert en música clàssica, impartirà la presentació dins del cicle Universitat Opina. Cortés va impartir la ponència "Opera: d'on ve i cap on va" el passat mes d'octubre. 

D’una banda, Alicia de Larrocha va ser una de les pianistes més importants del segle XX. El seu debut amb orquestra va arribar l’any 1934 en el Palau Municipal de Belles Arts de Barcelona. Va interpretar Concert per a piano núm. 26 en re major de Mozart. La pianista ha estat reconeguda amb el Premi Príncep d’Astúries del 1994 o l’entrega de quatre Premis Grammy. De l’altre, Victòria dels Àngels va ser soprano i cantant d’òpera catalana durant la segona meitat del segle XX. Segons el llistat de les vint millors sopranos de la música de BBC music magazine, se situa en la tercera posició del rànquing.

Les protagonistes de la conferència són dues intèrprets de renom dins la música catalana. Segons reconeix la Fundació Victòria dels Àngels, ambdues guardaven relació i van col·laborar al llarg de la seva trajectòria artística.

 

Inscripció Universitat Opina