contador de visitas gratis AMICS UAB-Els candidats a rector de la UAB presenten els seus eixos de treball

Els candidats a rector de la UAB presenten els seus eixos de treball

En una jornada marcada per l’anunci d’Artur Mas d’un nou paquet d’ajustaments per reduir el dèficit i que afecta directament a les Universitats, els quatre candidats a rector o rectora de la UAB van presentar el diamrts 15 de maig les seves candidatures en un acte organitzat per l’Associació d’Amics de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Mai la universitat havia viscut al nostre país una situació tan traumàtica amb retallades pressupostàries tan rotundes que amenacen el compliment de les seves obligacions", amb aquestes paraules començava Antonio Franco, periodista i president de l’Associació d’Amics, l’acte de presentació de les candidatures. Feia només unes hores que el govern de la Generalitat havia anunciat una nova retallada salarial als empleats públics i mesures que afecten directament les Universitats com l’increment del nombre d’alumnes per aula i de les matrícules universitàries, però Franco va voler destacar també l’aspecte més positiu dels comicis universitaris que es celebraran el proper 24 de maig: "A l’espera dels replantejament generals i la solució que han de proposar els estaments polítics, des de la pròpia UAB sorgeixen com hem anat veient durant el decurs d’aquesta campanya electoral i com veurem aquesta tarda, iniciatives plurals substanciades en aquestes quatre postures".

En primera instància, els quatre candidats, Margarida Arboix, Joaquim Coll, Ferran Sancho i Pere Solà van disposar d’un temps individual per presentar les seves candidatures, propostes i línies d’actuació, fent al·lusió tots ells a una necessitat de replantejar la universitat. A continuació van contestar a les preguntes dels periodistes Jordi Casabella, expert en educació, i Sònia Sánchez del diari Ara.

Abans de la clausura de l’acte, un grup d’investigadors predoctorals van denunciar davant dels candidats i els assistents la seva situació precària dins la universitat, i van fer entrega d’un document a cada candidat amb els seus problemes i les possibles solucions.

L’Associació d’Amics de la UAB va organitzar aquest acte amb la clara voluntat d’oferir un espai de debat i de reflexió obert a professors, estudiants i treballadors de la UAB i a tota persona interessada en un debat que segons Antonio Franco "és en el fons un debat sobre el model de societat, sobre com reorientar el desenvolupament del coneixement en temps difícils". Un èxit d’assistència, més de 70 persones van assistir al Col·legi de Periodistes, i unes 60 van seguir l’acte a través de la retransmissió en directe a la pàgina web de l’Associació d’Amics de la UAB.
 
Baixa't la crònica en pdf
Visualitza les fotografies al facebook de l'Associació
Mira el vídeo de l'acte 
 
 
Clica damunt les fotografies per accedir a la pàgina web oficial de les candidatures:
 

Dra Margarita Arboix Arzó

Dr Joaquim Coll Daroca

Dr Ferran Sancho Pifarré

Dr Pere Solà Gussinyer