contador de visitas gratis AMICS UAB-TRANSCRIPCIÓ

TRANSCRIPCIÓ

La jornada 'Els mitjans de comunicació i la independència', va iniciar el dimecres 26 de març la col·laboració de l'Associació d'Amics amb la Fundació Bosch i Cardellach. Per primera vegada l'acte es realitzava a Sabadell, una reedició del debat de l'Ateneu Barcelonès del passat gener.

 

 

Flyer de l'acte

 

 

Cal confirmar assistència per e-mail a amics@uab.cat o al telèfon 93. 581. 14. 90

- - - - - - - - - - -

 

L'Associació d'Amics de la UAB va proposar el passat 13 de gener una sessió d'Universitat Opina per analitzar el paper que estan realitzant els mitjans de comunicació catalans i de la resta d'Espanya en relació al debat sobre la independència.


Plantejat a nivell acadèmic i sense intervenció dels periodistes, es va proposar una taula de treball per examinar com actuen els mitjans, la seva aportació de dades i opinions al servei de l'opinió pública per fer entenedors els eixos del que està en joc, el seu nivell d'objectivitat, la capacitat explicativa i d'imposar les seves pròpies agendes temàtiques, i els seus nivells de dependència i independència de les formacions polítiques i els grups de pressió social i econòmica.


Amics considera transcendent aquest paper dels mitjans en el doble i paral·lel debat plantejat en els dos àmbits mediàtics, català i espanyol. Igualment, volem analitzar com està influint en l'actuació i les línies editorials de la premsa, la ràdio i la televisió convencionals, tant en el sector públic com en el privat, la profunda crisi específica del sector i la concurrència massiva dels mitjans moderns desenvolupats a partir de les tecnologies digitals, i la precarietat creada al no estar consolidat el nou model global de comunicació que provoca la seva aparició.

 

Ponents:

- Joan Botella, professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona i exmembre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

- Salvador Cardús, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

- Ana Sanz, professora de Ciència Política de la Universitat de Barcelona.

- Josep Maria Vallès, professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona i exconseller de Justícia.

 

Antonio Franco, periodista i president de l’Associació d’Amics de la UAB, presenta i modera l'acte.

 

Ja podeu consultar les fotografies de l'acte, el vídeo complet, el resum de les ponències i la transcripció completa.

 

 

Transcripció completa de les ponències
Baixa't el flyer de l'acte
Fotografies de l'acte
Vídeo complet de la jornada
Resum de les ponències