contador de visitas gratis AMICS UAB-TRANSCRIPCIÓ

TRANSCRIPCIÓ

El dijous 13 de març, l'Associació d'Amics de la UAB va organitzar una jornada de debat sota el títol 'Els pressupostos de les universitats' al Col·legi de Periodistes a les 19 hores.

Les retallades pressupostàries generals tenen una particular incidència en les partides de diners públics destinades a la formació universitària. És tanta la incidència que, en realitat, condicionen el model d'ensenyament, les línies de recerca i les etapes de pràctiques en pràcticament totes les disciplines. Al costat d'això, obliguen en paral·lel a aprofundir en l’anàlisi crític sobre la identitat i característiques de cadascuna de les universitats existents a l’actual xarxa de centres superiors públics, a obrir un debat sobre les seves especialitzacions i redundàncies, i a definir els futurs eixos d'actuació, perquè siguin més eficients i competitives a l'esfera de la globalitat internacional.

La pregunta central de la taula rodona que va proposar l'Associació d'Amics de la UAB és si amb les actuals dotacions pressupostàries i les que previsiblement hi haurà en els anys futurs, serà possible donar resposta a les exigències de la demanda qualificada de la societat contemporània, de les seves institucions i empreses, en relació a la formació que imparteixen les nostres universitats. I, en tot cas, definir quines transformacions, tant en els mecanismes de transmissió del coneixement, com de captació de finançaments alternatius, han d'encarar-se.  Els Amics de la UAB aspirem, en definitiva, a contribuir al debat de fons sobre si es precisa una evolució o un veritable canvi del concepte que hem tingut fins ara de les universitats públiques.

Les persones que van intervenir a la jornada van ser:

- Marta Aymerich, vicerectora de Planificació Estratègica i Recerca de la Universitat Oberta de Catalunya.

- Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili.

- Màrius Rubiralta, exrector de la Universitat de Barcelona i exsecretari general d'Universitats.

- Carles Solà, exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

 

Transcripció completa de les ponències
Vídeo acte (per problemes tècnics, falten uns minuts de l'acte)
Crònica de l'acte
Fotografies de l'acte
Flyer de l'acte