contador de visitas gratis AMICS UAB-AmicsUAB felicita a Marie-Paule Kieny pel seu reconeixement com a doctora 'Honoris Causa'

AmicsUAB felicita a Marie-Paule Kieny pel seu reconeixement com a doctora 'Honoris Causa'

AmicsUAB va assistir a la investidura de la microbiòloga i activista francesa Marie-Paule Kieny el passat 16 de gener com a doctora honoris causa per la UAB. 

La microbiòloga va relatar les seves contribucions per desenvolupar medicines contra les malalties que afecten als territoris d’Àfrica. A més, va destacar la seva trajectòria professional recordant que, de jove, no volia dedicar-se a la medicina però, finalment, ha treballat "tota la vida a favor de la salut".

Aquesta distinció s’emmarca dins dels cinc doctorats honoris causa que la Universitat atorga al llarg d’aquest curs per commemorar el seu cinquantè aniversari. La distinció a Kieny es correspon a l'eix de la solidaritat. És el segon que es lliura aquest curs, després del doctorat honoris causa per a l'escultor Jaume Plensa, corresponent a l'eix de la identitat cultural. Els tres següents seran els de l'advocada Caddy Adzuba (eix de la llibertat d'expressió), el periodista Joaquim Maria Puyal (eix del compromís amb la llengua catalana i la societat) i la física Lisa Randall (eix del coneixement).

Més informació a: https://www.uab.cat/web/sala-de-premsa/detall-de-noticia/kieny-es-investida-doctora-honoris-causa-pel-seu-compromis-indiscutible-amb-les-persones-desafavorides-1345667174054.html?noticiaid=1345780524077

 

 FOTOGRAFIES DE L'ACTE