contador de visitas gratis AMICS UAB-El motí de les dones a la Barcelona de la Gran Guerra

El motí de les dones a la Barcelona de la Gran Guerra

L’Associació d’Amics de la UAB va organitzar una caminada per la Barcelona de finals de la I Guerra Mundial, on el periodista David Revelles ens va descobrir com les dones de la ciutat es van rebel·lar per lluitar contra la fam en manifestacions multitudinàries. L'acte es va fer  el dissabte 28 d'abril a les 10:30h a la sortida de metro Paral·lel.

La caminada porta per títol “El motí de les dones a la Barcelona de la gran guerra. Conscienciació femenina entre espies, sexe, drogues i jazz” i va ser un recorregut de dues hores i mitja per la ciutat amb David Revelles, periodista i professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. 

Ara fa cent anys de la fi de la Primera Guerra Mundial, un escenari on els preus dels productes bàsics estaven pels núvols i la fam era generalitzada. Davant aquesta situació, les dones van mobilitzar-se en manifestacions multitudinàries per tota la ciutat, enfrontant-se directament amb l’exèrcit. Aquesta ruta de la mà de les dones també ens va apropar a altres realitats de la Gran Guerra: l’arribada de milers de prostitutes de tota Europa; com la cocaïna i la morfina es van convertir en drogues d’ús públic i desmesurat; l’eclosió dels cabarets; o l’èxit del tango i el jazz com a bandes sonores en les nits eternes de Barcelona.

 

  

El Motí de les Dones