contador de visitas gratis AMICS UAB-Es presenta La cursa solidària de la UAB en suport de La Marató de TV3

Es presenta La cursa solidària de la UAB en suport de La Marató de TV3

La investigació sobre el càncer i la solidaritat uneix la UAB, el Sincrotró ALBA i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès en la setena edició de la Cursa solidària de la UAB, que tindrà lloc el diumenge, 16 de desembre, i destinarà el que recapti a la investigació en aquesta malaltia, a la que es dedica enguany La Marató de TV3. El dilluns, 26 de novembre, s'ha presentat la cursa a l'Auditori del Sincrotró ALBA, de la mà dels principals implicats en aquesta causa solidària.

El fons que es recullin es destinaran a la investigació en el càncer, malaltia a la que es dedica La Marató de TV3 i en la que la UAB i el Sincrotró Alba hi tenen equips d'investigació implicats.

S'han explicat les novetats de l'edició d'enguany així com la implicació d'aquestes institucions en la investigació sobre el càncer, la primera causa de mort a Catalunya entre els homes, i la segona entre les dones. També s'ha presentat oficialment la samarreta de la cursa d'aquesta edició així com l'spot promocional de la cursa. A continuació, hi ha hagut una fotografia conjunta.

En aquesta cursa solidària hi participa una mitjana de 2.000 persones cada any, mogudes per la solidaritat i l'ambient esportiu que es viu al Campus de Bellaterra durant aquest dia. Enguany, coincideix amb els 50 Anys de la UAB, motiu pel qual se li donarà un caire més solidari i festiu.
 
Els parlaments de presentació els han ofert Ramon Pascual, president honorífic del Sincrotró ALBA i exrector de la UAB; Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB; Francesc Cayuela, president d'AmicsUAB; i Manel Sabés, professor de la UAB i col.laborador científic del Sincrotró ALBA.L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha excusat la seva presència per un imprevís d'última hora.
 
Ramon Pascual i Carlos Sánchez han explicat l'important lligam existent entre la UAB i el Sincrotró ALBA, que és el que els ha motivat a incentivar la participació de la cursa. "El Sincrotró, per nosaltres, és UAB 100%, almenys en esperit i, si més no, el sentim molt nostre, per això agraïm aquesta col.laboració", ha dit el vicerector Carlos Sánchez. També ha destacat la implicació de l'Ajuntament de Cerdanyola, ciutat per on enguay, per primera vegada, passarà la cursa. La caminada voltejarà el Sincrotró ALBA per primera vegada també.
 
Manuel Sabés ha parlat de la investigació en càncer -la que es fa al Sincrotró, i també a la UAB-, la malaltia a la que es destinaran els fons que es recaptin. Ha dit que un 30% dels experiments que es fan al Sincrotró són en biomedicina. I Francesc Cayuela ha destacat la importància del voluntariat en l'organització de la cursa, "sense ells no fora possible la cursa", ha dit.
 
Més informació a www.cursauab.cat