contador de visitas gratis AMICS UAB-Europa davant la Guerra a Ucraïna

Europa davant la Guerra a Ucraïna

Sopar Tertulia Claris Europa vs Guerra a UcrainbaEl 27 d'octubre a les 20 h celebrem el sopar-tertúlia Claris "Europa davant els reptes de la guerra a Ucraïna", amb la ponència de Jaume Duch, Portaveu  i Director General de Comunicació del Parlament Europeu.

Jaume Duch, que ha estat Professor de Dret Internacional Públic, té una llarga experiència al Parlament Europeu on ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat fins arribar a ser Portaveu i Director General del Parlament Europeu ens explicarà des de la perspectiva de les institucions europees el que ha suposat la guerra a Ucraïna. 

La Unió Europea ha hagut de fer front primer de tot a una guerra a les seves fronteres amb que tot això significa d'inestabilitat política, onades de refugiats, i fins i tot el perill que suposa  que les centrals nuclears estiguin al mateix front de guerra. 

Però la invasió de Rússia a Ucraïna ha significat l'evidència d'un imperialisme rus agressiu, la dependència energètica del continent de la Russia de Putin, i com ha afectat també la resta de subministraments especialment l'alimentari car Ucraïna i també Rússia són els graners del món.  

A tot això hem d'afegir la crisi climàtica i la transició energètica, així com el reforçament de l'OTAN. De tot això i més en parlarà el nostre ponent Jaume Duch.