contador de visitas gratis AMICS UAB-Periodisme en reconstrucció

Periodisme en reconstrucció

L'Associació d'Amics de la UAB organitza el dijous 23 de març el debat 'Periodisme en reconstrucció' a les 18h al Col·legi de Periodistes de Barcelona.

El periodisme dels propers anys té l’obligació de preservar els seus grans valors essencials:  explicar la veritat, conservar la credibilitat, descriure amb precisió, treballar des de la independència, respectar profundament la deontologia i considerar-se a sí mateix servei públic, encara que s’exerceixi des de l’esfera privada. Al mateix temps, s’ha d’adaptar a les noves realitats socials, perquè ha d’atendre a la demana social d’interactivitat i nous suports, i ha d’utilitzar democràticament les potencialitats actuals de la tecnologia.

Després d’una llarga etapa on ha imperat la premsa groga, el partidisme i la subordinació a interessos econòmics, les noves promocions de periodistes han d’abordar una urgent reconstrucció de la seva pròpia professió, defenent en primer lloc que aquesta és una activitat diferent, tot i que complementària, del dret i deure universal a informar i ser informats.

A partir d’aquest plantejament, l’Associació d’Amics de la UAB, en el marc del cicle Universitat Opina, convoca aquesta jornada de reflexió.

Ponents:

Antoni Maria Piqué, analista de mitjans.

Cristina Ribas, presidenta de l'Associació Catalana de Comunicació Científica, periodista i consultora, profesora de periodisme a Internet (UPF).

Pere Rusiñol, Alternativas Económicas i diario.es.

 Moderador:

Josep Carles Rius, periodista, president de la Fundació Periodisme Plural, exdegà del Col·legi de Periodistes, exdirector del diari Público i autor del llibre 'Periodismo en reconstrucción' (Universitat de Barcelona edicions, 2016).

 

 

Dia: dijous 23 de març
Hora: 18:00h
Lloc: Col·legi de Periodistes de Barcelona (Rambla de Catalunya, 10, Barcelona). Mapa