|
El passat 12 de maig es va celebrar l’acte d’entrega del IX Premi CIEU-FEiE a la persona més emprenedora, un reconeixement del Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) de la UAB als membres de la comunitat universitària per la seva trajectòria i esperit emprenedor.
L’acte, que en aquesta ocasió es va portar a terme virtualment, va començar amb una benvinguda per part de David Urbano, membre honorífic i fundador del CIEU. David Urbano va explicar que amb aquest Premi es pretén difondre l’emprenedoria des de la universitat, i també donar visibilitat a projectes mereixedors de persones que han sorgit del món universitari.
A continuació, Héctor Sala, degà de la Facultat d’Economia i Empresa, va assenyalar com la formació i l’emprenedoria eren clau per “sortir-nos-en” en el context actual, i va congratular a tots aquells qui han mantingut l’esperit emprenedor en moments difícils. Montserrat Balagueró, directora de Serveis Docents de la Fundació UAB, també va destacar la importància de la capacitat emprenedora com una competència perquè als alumnes i titulats segueixin trobant solucions per millorar la vida de les persones, també en temps de pandèmia.
Seguiment, l’economista Jordi Gusi va oferir una ponència on va explicar tota la seva trajectòria fins a l’actualitat. Després de passar per diverses empreses i sectors, Jordi Gusi va fundar la cooperativa Tàndem Social amb dos socis més. Des de Tàndem Social fan consultoria estratègica per a empreses i projectes socials, amb l’objectiu de transformar i aconseguir un impacte social, mediambiental, cultural o educatiu.
Per a Jordi Gusi, les claus de l’emprenedoria són l’autoconeixement, “saber què t’agrada i què t’apassiona”, i saber identificar com portar-ho a una realitat laboral. Un altre repte, per a ell, és aconseguir la cohesió dels equips i socis.
En l’actualitat, la cooperativa ja disposa de 21 persones treballadores i s’estan atenent fins a 2.115 iniciatives. També s’han portat a terme 55 projectes i s’ha format a unes 10.000 persones. Entre els serveis que ofereixen, hi ha l’acompanyament empresarial, els processos participatius i govern obert, la formació i transferència de coneixement, i la cerca de talent (headhunting).
Per part de la categoria general UAB, el graduat Pol Llonch va iniciar amb uns companys de la Facultat un negoci relacionat amb la indústria veterinària. L’empresa AWEC, que és un spin off creat des de la universitat, es dedica a formar i transmetre coneixement en l’àmbit de la veterinària; i també cerca la resolució de problemes associats al comportament i benestar dels animals de granja, companyia i de zoològic a través de la innovació.