contador de visitas gratis AMICS UAB-Benvinguts a AmicsUAB

Benvinguts a AmicsUAB

AmicsUAB és una entitat que acull tota persona que vulgui ser amiga de la UAB, ja sigui perquè té un vincle amb la Universitat (exestudiants, professors, investigadors) i vulgui aprofundir-lo o com persones externes que simplement estiguin interessats a formar part de la família UAB. L’objectiu principal és promoure una relació activa i oberta entre la Universitat i la Societat, sent un pont de coneixement entre les dues. L’organització promou la transferència de coneixement a la Societat, alhora que ofereix serveis de la Universitat, i altres entitats, als socis i a les empreses.  

Actualment, l'organització treballa en les següents línies d'activitat:

L'objectiu d'aquest projecte és donar a conèixer l'opinió de la comunitat universitària catalana sobre qüestions que afecten la vida dels ciutadans. Per aconseguir-ho, s'organitzen jornades de debat sobre temes diversos i d'actualitat (economia, feminisme, política, salut...) en què participen professors de les universitats públiques catalanes i altres especialistes.

Actualment les dues seus de referència per La Universitat Opina són l'Ateneu Barcelonès, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Casa Convalescència.

A part de les jornades programades des de l'entitat, AmicsUAB es compromet a organitzar conferències i tertúlies a càrrec de professors de la UAB sobre temàtiques específiques dirigides a les associacions de veïns, ateneus i entitats cívico-culturals que ho sol·licitin.

          Acció territorial

Dins de la Universitat Opina fem l’Acció Territorial per poder apropar-nos als pobles i regions del territori geogràfic de la Universitat. La voluntat és la d'estrènyer els vincles entre la Universitat i el seu territori geogràfic més proper, impulsar convenis amb ajuntaments i entitats per organitzar debats, conferències i cicles a tots els pobles i ciutats de la regió.

Les propostes són de temàtica diversa i adaptades a les necessitats de cada municipi amb l'objectiu d'acostar el coneixement generat a la UAB a la societat.

Les seus per excel·lència són: Biblioteca Mestre Martí Tauler (Rubí), l’Aula Bordeta i la Fundació Bosch i Cadafalch, entre d’altres. 

Els Sopars Claris volen ser un espai de reunió informal entre empresaris i persones del món de la recerca. Es fan una vintena de trobades anuals dividits en cinc cicles: Salut, Comunicació, Política i Societat, Tecnologia i Infraestructures.

Cada temàtica tindrà 4 tertúlies repartides durant l’any. El nombre màxim d’assistents serà de 30 persones. Dividits de la següent manera:

- 1/3 de l’entorn UAB i de la fundació Catalunya Europa

- 1/3 empresaris i autoritats del sector públic de la temàtica

- 1/3 empresaris que paguin quota per assistir

L'entitat organitza visites i rutes d'interès cultural i històric com per exemple "Barcelona i la Gran Guerra" i la "Barcelona Maçònica" i a llocs de rellevant interès científic com el Sincrotró d'Alba.

Cada any se celebra la Festa AmicsUAB a la Casa Convalescència de Barcelona.  En principi, es celebra en el mes de la seva creació, el novembre. En aquesta celebració es lliuren els premis:

Amic dels Amics per la seva trajectòria professional i personal a persones vinculades a la UAB

Col·lectiu UAB a una organització o centre dintre la Universitat en reconeixement a la seva feina per la Societat

Amic de les Biblioteques concedit per les Biblioteques de la UAB

Anteriorment, es donaven els premis de “Premi Universitat-Empresa” i “Premi Universitat-Societat” per part del Consell Social.