contador de visitas gratis AMICS UAB-Benvinguts a l'Associació d'Amics de la UAB

Benvinguts a l'Associació d'Amics de la UAB

AmicsUAB és una entitat formada per antics alumnes, professors, membres del PAS, proveïdors i amics de la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu objectiu principal és promoure una relació activa i oberta entre la Universitat i la societat. L'Associació ofereix serveis de la Universitat, i també externs, als associats i les empreses; alhora que promou contactes, coneixements i opinions a partir de trobades que vinculin sectors professionals i empresarials concrets.

Actualment, l'Associació treballa en les següents línies d'activitat:

L'objectiu d'aquest projecte és donar a conèixer l'opinió de la comunitat universitària catalana sobre qüestions que afecten la vida dels ciutadans. Per aconseguir-ho, s'organitzen jornades de debat sobre temes diversos i d'actualitat (regeneració democràtica, el canvi climàtic, la contaminació per amiant...) en què participen professors de les universitats públiques catalanes.

Actualment les dues seus de referència per La Universitat Opina són l'Ateneu Barcelonès i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

A part de les jornades programades des de l'entitat, l'associació es compromet a organitzar conferències i tertúlies a càrrec de professors de la UAB sobre temàtiques específiques dirigides a les associacions de veïns, ateneus i entitats cívico-culturals que ho sol·licitin.

L'Associació amb la voluntat d'estrènyer els vincles entre la Universitat i el seu territori geogràfic més proper, impulsa convenis amb ajuntaments i entitats per organitzar debats, conferències i cicles a tots els pobles i ciutats de la regió.

Les propostes són de temàtica diversa i adaptades a les necessitats de cada municipi amb l'objectiu d'acostar el coneixement generat a la UAB a la societat.

L'Associació organitza visites i rutes d'interès cultural i històric com per exemple "Barcelona i la Gran Guerra" i la "Barcelona Maçònica" i a llocs de rellevant interès científic com el Sincrotró d'Alba.

Cada mes, l'Associació organitza un sopar-tertúlia per a empresaris sobre temes diversos i d'actualitat. Alguns dels ponents que hi han participat aquest darrer any són Jordi Hereu, Gabriel Colomé, Salvador Alemany, Lluís Foix o Ferran Soriano.

L'Associació és una part fundadora del B30 i participa activament en les seves propostes.

Cada any se celebra la Festa Anual de l'Associació a la Casa Convalescència de Barcelona. En aquesta celebració es lliuren els premis:

Per facilitar l'estudi i la recerca l'associació ha pactat amb les Biblioteques de la UAB que els seus socis puguin utilitzar els seus serveis i les aules d'estudi. Més informació.

  •  · Publicacions

Edició de la publicació La Universitat Opina sobre les jornades de debat celebrades. Edició mensual del Butlletí digital de l'Associació amb l'agenda d'activitats vigent i les ofertes d'interès per als socis.