contador de visitas gratis AMICS UAB-Benvinguts a AmicsUAB

Benvinguts a AmicsUAB

AmicsUAB és una entitat que acull tota persona que vulgui ser amiga de la UAB, ja sigui perquè té un vincle amb la Universitat (exestudiants, professors, investigadors) i vulgui aprofundir-lo o com persones externes que simplement estiguin interessats a formar part de la família UAB. L’objectiu principal és promoure una relació activa i oberta entre la Universitat i la Societat, sent un pont de coneixement entre les dues. L’organització fomenta la transferència de coneixement a la Societat, alhora que ofereix serveis de la Universitat, i altres entitats, als socis i a les empreses.  

Linies d’activitats

Actualment, l'organització treballa en les següents línies d'activitat:

Càpsules de coneixement

Les càpsules de coneixement consisteixen en un vídeo d’un expert especialitzat en alguna temàtica. El vídeo té una duració d’entre 2 a 5 minuts i es penjarà al nostre canal de Youtube i a les nostres xarxes socials un cop a la setmana, mínim. Les càpsules de coneixement tenen la finalitat de donar veu a tots els investigadors de la UAB i el seu treball de recerca.

Visites Culturals

L’entitat organitza Cicles Culturals semestrals que enllacen 4 o més sortides diferents sobre una temàtica comuna, normalment a dues entitats de la UAB i a dues externes. El Cicle acaba amb un Universitat opina.

La Universitat Opina

L'objectiu d'aquest projecte és donar a conèixer l'opinió de la comunitat universitària catalana sobre qüestions que afecten la vida dels ciutadans. Per aconseguir-ho, s'organitzen conferències de debat sobre temes diversos i d'actualitat (economia, feminisme, política, salut...) en què participen professors de les universitats públiques catalanes i altres especialistes.

Actualment les seus de referència per La Universitat Opina són l'Ateneu Barcelonès, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Casa Convalescència, la Biblioteca Mestre Martí Tauler (Rubí), l’Aula Bordeta i la Fundació Bosch i Cadafalch.

A part de les jornades programades des de l'entitat, AmicsUAB es compromet a organitzar conferències i tertúlies a càrrec de professors de la UAB sobre temàtiques específiques dirigides a les associacions de veïns, ateneus i entitats cívico-culturals que ho sol·licitin. 

Sopars-Tertúlia Claris

Els Sopars Claris volen ser un espai de reunió informal entre empresaris i persones del món de la recerca. Es fan una vintena de trobades anuals dividits en 6 cicles: Salut, Comunicació, Política i Societat, Tecnologia, Infraestructures i Europa.

Cada temàtica tindrà 3 tertúlies repartides durant l’any. El nombre màxim d’assistents serà de 30 persones. Dividits de la següent manera:

- 1/3 de l’entorn UAB i de la fundació Catalunya Europa

- 1/3 empresaris i autoritats del sector públic de la temàtica

- 1/3 empreses que tenen conveni amb AmicsUAB

Festa AmicsUAB

Cada any se celebra la Festa AmicsUAB en el mes de la seva creació, el novembre. En aquesta celebració es lliuren els premis:

Amic dels Amics per la seva trajectòria professional i personal a persones vinculades a la UAB

Col·lectiu UAB a una organització o centre dintre la Universitat en reconeixement a la seva feina per la Societat

Amic de les Biblioteques concedit per les Biblioteques de la UAB

Anteriorment, es donaven els premis de “Premi Universitat-Empresa” i “Premi Universitat-Societat” per part del Consell Social.  

Durant la Festa es fa una campanya de recaptació a benefici d’un projecte de la Fundació Autònoma Solidaria (FAS).

Projecte en construcció: Channel

El Channel d'AmicsUAB consisteix a fer entrevistes curtes a Influencers tant de Youtube com d'Instagram sobre temàtiques vàries. Farem una entrevista a tres bandes amb un influencer, un expert de la UAB i un moderador. Les preguntes seran curtes i tancades i sempre amb el focus a la Universitat. 

 Organització

AmicsUAB té un òrgan de decisió i l'òrgan executor.

Assemblea General

Formen part de l’assemblea tots els socis d’AmicsUAB. Es reuneixen un cop a l’any per marcar les línies de treball que s’han de seguir i aprova els comptes de l’entitat.

Junta Directiva

L'òrgan executor és la Junta Directiva formada per 10 personalitats de dintre i fora de la Universitat, com catedràtics i/o empresaris del territori d’influència de la UAB. La Junta Executiva és dirigida per un president, actualment ho és en Francesc Cayuela.

La Junta és escollida en llista tancada a l’assemblea amb un mandat de 4 anys.

Equip tècnic

L’Equip tècnic compte amb una Secretaria Executiva i amb dos departaments, el de comunicació i el de marketing.