contador de visitas gratis AMICS UAB-Amics de la UAB presents a la inauguració del curs 2018/19

Amics de la UAB presents a la inauguració del curs 2018/19

El 6 de setembre, el recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona, va acollir l'acte d'inauguració del curs 2018-2019 de la UAB i del sistema universitari català, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, entre altres autoritats, entre ells diversos membres de la Junta de l'Associació d'Amics UAB. A la lliçó inaugural, Òscar Camps, fundador i director de Proactiva Open Arms, va afirmar que acollir persones migrades "és una decisió pragmàtica i moral".

Per això, tant des d'un punt de vista moral com pragmàtic, Camps va reivindicar que la migració "forma part de nosaltres" i no es pot "obrir i tancar com una aixeta", i va recordar que, davant del "procés mundial" de l'envelliment de la població, societats com la nostra hauran de plantejar-se "no com evitar que vinguin sinó saber com atreure'ls". Es va mostrar també molt crític amb la "postveritat" que desinforma sobre les característiques del fenomen migratori i, concretament, amb la "criminalització" de les persones migrades. La UAB dedicarà a aquest tema no només l'acte inaugural sinó tot un seguit d'activitats al llarg d'aquest curs.

Cinquanta anys de medicina

El recinte modernista barceloní va ser l'escenari escollit per a l'acte pequè les instal·lacions de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau van ser la primera seu de l'activitat de la Facultat de Medicina, l'any 1968, quan va néixer la UAB (pel mateix motiu, el curs passat va ser inaugurat al Monestir de Sant Cugat del Vallès, on va arrencar aleshores l'activitat de la Facultat de Filosofia i Lletres). L'inauguració, que en principi s'havia de celebrar als jardins del recinte, va ser traslladada a dues sales interiors a causa de la meteorologia.

Més informació