contador de visitas gratis AMICS UAB-Dia Internacional contra el Bullying o l'Assetjament Escolar 2022

Dia Internacional contra el Bullying o l'Assetjament Escolar 2022

Avui 2 de maig se celebra el Dia Internacional contra el Bullying o l'Assetjament Escolar amb l'objectiu d'informar sobre el risc de l'assetjament escolar i el bullying en els nens i joves a nivell mundial.

Com cada any, aquest dia és un bon moment per recordar que els més petits també poden ser víctimes d'actes com el bullying en tots els àmbits, però especialment a l'escola. No només cal informar-se sobre aquest tipus de conductes que poden estar patint els mes petits sinó ser conscients de les conseqüències psicològiques i físiques que poden esdevenir.

Va ser escollit el 2 de maig per associacions de pares i diverses organitzacions no governamentals. Es pretén difondre consciència sobre els riscos de l'assetjament escolar i informar de quins són els mètodes per a evitar la violència en els centres escolars. Altrament, aquest dia ha sevit per a establir un protocol d'actuació davant casos d'aquest tipus. 

Des del Cos de Mossos d'Esquadra de Catalunya donen aquests consells:

Si tinc algun problema com puc demanar ajuda a la policia?

- Pots contactar amb la policia davant qualsevol dubte, inquietud o problema.

- Davant qualsevol dubte o sospita les persones que ens envolten poden ajudar-nos i orientar-nos (pares, mares, docents, amistats...). En qualsevol altre cas o dubte, a la comissaria de referència t’atendran de forma personalitzada i detallada.

- Recorda que el 112 és per a temes urgents.

- Si aquesta comunicació es vol fer per correu electrònic es pot fer a la bústia electrònica de Mossos, o al correu de l’Oficina de relacions amb la comunitat de la teva comissaria de referència.

- La comunicació amb els pares no sempre és preceptiva, si bé es cert que davant de situacions penals o de certa gravetat els pares són els tutors legals del menor i han de ser informats de la situació.