contador de visitas gratis AMICS UAB-Proves ràpides del VIH durant els dies 23, 24 i 25 de novembre

Proves ràpides del VIH durant els dies 23, 24 i 25 de novembre

El Centre de Recursos de la Universitat Autònoma de Barcelona, els pròxims dies 23,24 i 25 de novembre, farà proves ràpides per detectar el VIH.

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) ha posat en marxa la campanya “Què va, si jo ja ho sabria” per fer testos ràpids, confidencials i gratuïts a totes aquelles persones que vulguin saber si tenen VIH. 

Segons s’explica a Info Sida: “El VIH o Virus de la Immunodeficiència Humana és un retrovirus que ataca al sistema immunitari de la persona infectada. El sistema immunitari és la defensa natural del nostre cos enfront dels microorganismes infecciosos, com els bacteris, virus i fongs capaços d'envair el nostre organisme. En concret, el VIH ataca i destrueix els limfòcits CD4, que són un tipus de cèl·lules que formen part del sistema immune i que s'encarreguen de la fabricació d'anticossos per a combatre les infeccions causades per aquests agents externs”. 

A Espanya, 1 de cada 5 persones no sap que té el VIH. Per això, iniciatives com aquesta ajuden a moltes persones que ni tan sols saben que ho pateixen a ser diagnosticades i poder ser ateses per professionals sanitaris en tot el procés. 

La prova consisteix a fer una anàlisi de sang, o de fluid oral, capaç de detectar la presència d’anticossos dins de l’organisme que pertanyen a l’antigen p-24 o del virus del VIH. A partir d’una petita punxada al dit, la sang que surt es col·loca a una tira reactiva per detectar la presència del virus al cos. 

Fer aquesta prova, de manera gratuïta i ràpida, ajuda a sensibilitzar a la societat per poder trencar els estigmes i barreres sobre el VIH. La normalització d’un virus com aquest, que afecta una gran quantitat de persones al món, és molt important perquè es fomenta el diagnòstic precoç i per et ajudar de manera molt és ràpida i eficaç a tothom qui el pateix. 

ActuaValles formarà part d’aquesta iniciativa ja que dos dels seus professionals es dedicaran, durant aquests dies, a fer les proves. És molt important que abans demanis cita, a través del següent formulari. Seguidament, des del programa de Salut de la FAS, es posaran en contacte amb tu per concretar un dia i una hora per fer la prova que tindrà una duració de 30 minuts.  

No dubteu en contactar amb fas.salut@uab.cat o amb les seves xarxes socials @fas.uab per qualsevol dubte o consulta.