contador de visitas gratis AMICS UAB-Renfe accelerarà un projecte de AllRead per a la traçabilitat del transport de mercaderia

Renfe accelerarà un projecte de AllRead per a la traçabilitat del transport de mercaderia

TrenLab, l'acceleradora de startups de Renfe desenvolupada per Wayra España, ha seleccionat un projecte de AllRead per a la traçabilitat d'actius en el transport de mercaderies mitjançant la Intel·ligència Artificial com la millor proposta per a la digitalització del transport ferroviari. Aquest projecte, desenvolupat per la startup deeptech AllRead, ofereix un programari de detecció, lectura i digitalització de tota mena de codis. Es tracta d'un sistema fàcil d'instal·lar i integrar en cambres o dispositius mòbils, “molt útil per a la traçabilitat d'actius, control d'accessos, lectura de comptadors o control d'estoc en ports, logística i empreses industrials”, explica l'operador ferroviari.

La startup, al costat de les altres propostes triades, podran disposar de fins a 50.000€ per a desenvolupar un pilot del seu projecte, tindran accés als principals inversors, i entraran a formar part d'un programa d'acceleració personalitzat de sis mesos en el hub de Wayra. En aquest període, comptaran com a mentors amb professionals, experts i tècnics de l'ecosistema emprenedor i de Renfe. En funció dels resultats del pilot, les startups podran optar a un contracte de fins a un milió d'euros per al desplegament del seu projecte amb Renfe.

El conseller delegat i cofundador de AllRead, Miguel Silva-Constenla, ha explicat que la seva proposta consisteix en un programari d'identificació intel·ligent de textos i codis en entorns operacionals, basat en tecnologies de visió per computador i deep learning. “La solució s'integra àgilment i és altament escalable en diversos punts, ja que no requereix grans inversions en infraestructura, només la instal·lació d'una cambra connectada a la xarxa”, ha concretat el directiu de AllRead. “El programari és capaç de substituir les tasques d'inspecció visual i d'extreure de manera automàtica informació rellevant de contenidors de càrrega, vagons, i altres actius”. Per això, “esperem contribuir a Renfe donant suport a la digitalització del transport de mercaderies per ferrocarril”, ha subratllat Miguel Silva-Constenla.

LA TECNOLOGIA DE ALLREAD EN PORTS

AllRead ja ha aplicat aquesta tecnologia en alguns ports, tant dins com fora d'Espanya, amb un sistema de traçabilitat i automatització. Recentment, l'empresa ha instal·lat el seu programari en el port de Leixões (Portugal), amb càmeres que permeten identificar els camions en moviment i en temps real quan entren en els recintes a una velocitat de fins a 60 quilòmetres per hora. La startup també va instal·lar un sistema de OCR ferroviari en el port de Barcelona, permetent al mateix automatitzar el procés de captura de dades que abans suposava una tasca manual de 30 minuts. La tecnologia de ‘Computer Vision’ que utilitza aquesta startup valora que aquest sistema es pugui implantar en qualsevol cambra i punt d'instal·lacions portuàries o, en aquest cas, en col·laboració amb Renfe, ferroviàries, amb l'objectiu d'agilitar el moviment de les mercaderies.

LIMMAT, VISUALFY I GREEMKO: ALTRES PROPOSTES PER A DIGITALITZAR LA INDÚSTRIA

Les altres propostes que han estat triades per TrenLab en aquesta ronda són un programari per a la gestió ambiental de Renfe desenvolupat per Greemko, una solució tecnològica per a les infraestructures desenvolupada per Limmat i una IA de reconeixement de sons per a facilitar l'ús de Renfe a persones amb pèrdua auditiva proposada per la startup Visualfy. En total, TrenLab ja ha accelerat a 12 startups, que en conjunt han rebut més de 16,5 milions d'euros en finançament, han generat 121 ocupacions i han desenvolupat dos projectes pilots amb l'operador ferroviari públic.

Notícia publicada per:

AllRead

Teresa Oter, Marketing & Communications Manager. Tel. +34 616 069 278 | Email: teresa@allread.ai

Wayra España

Comunicación. Tel: +34 615 46 47 92 | Email: mateo.roucosalvado@telefonica.com