contador de visitas gratis AMICS UAB-8a Cursa Solidària de la UAB

8a Cursa Solidària de la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, organitza el diumenge 15 de desembre la 8a Cursa Solidària de la UAB amb suport a la Marató de TV3. Les donacions van destinades a la Fundació La Marató de TV3, aquest any dedicada a les malalties minoritàries. Durant els set anys de vida de la Cursa Solidària de la UAB s’han recaptat gairebé 100.00 euros a la investigació de malalties.

Cursa UAB 2018

 No només pots participar fent la cursa corrent o caminant, també es pot participar com a voluntari donant suport a les tasques d'organització i de logística.  Des de la Fundació Autònoma Solidaria (FAS), coordinador d'aquest àmbit, es demana un any més que estudiants, PAS o PDI, puguin col·laborar-hi com a voluntaris.

La UAB té destacats equips d’investigació que estudien les malalties minoritàries. Aquestes malalties afecten a un màxim de 5 persones de cada 10.000 i se n’han descrit 7.000 malalties minoritàries diferents. Entre un 6% i un 8% de la població té una malaltia minoritària: a Europa hi ha 30 milions de persones afectades, 3 milions a Espanya i prop de mig milió a Catalunya. Les malalties minoritàries acostumen a ser greus, cròniques i progressives. Un 80% són d’origen genètic, a més d’afegir la dificultat de diagnòstic i la propensa inexistència de tractaments eficients.

Des de AmicsUAB organitzarem un acte dedicat a les malalties minoritàries el pròxim dimecres 11 de desembre a la Biblioteca de Rubí. Gaudirem de la ponència de la Iolanda Arbiol, directora de Plataforma Malalties Minoritàries, i la Sara Salinas, presidenta de la Federació Catalana de Malalties Minoritàries. El director de la Biblioteca de Rubí, Adrià Martin, serà el moderador d’aquest esdeveniment.

Els participants de la cursa hauran de formalitzar la seva inscripció, ja sigui de manera online fins el 13 de desembre, o presencialment el 14 i 15 de desembre.

T’esperem a la UAB el 15 de desembre!