contador de visitas gratis AMICS UAB-Un centenar de persones van omplir la Casa Convalescència per la Festa d’AmicsUAB 2023

Un centenar de persones van omplir la Casa Convalescència per la Festa d’AmicsUAB 2023

La 21a edició de la Festa d’AmicsUAB es va celebrar el passat 16 de novembre a les 19 hores a la Casa Convalescència al carrer de Sant Antoni Maria Claret, Barcelona.

La Festa va ser tot un èxit i un punt de trobada on molta gent va gaudir de la companyia de velles amistats. Van ressaltar els noms dels premiats com el de Margarita Arboix, Xavier Montalban, Jesús Alturo, Tània Alaix, Martí Pumarola, Josep del Hoyo, Jordi Sargatal i el de prestigioses entitats relacionades amb la UAB com Eurecat. On tots plegats van gaudir de nou de l’actuació de Cor de Cambra de la UAB.

L’acte va ser conduït pel Carles Prats, llicenciat en Periodisme a la Universitat Autònoma i antic presentador del telenotícies migdia de TV3. Presidint l’acte hi havia el Magnífic Senyor Javier Lafuente, rector de la UAB, la Dra. Susanna Baqué, presidenta d’AmicsUAB i la Sra. Tània Nadal, presidenta del Consell Social. 

La presidenta, Susanna Baqué, va ser l'encarregada d'obrir l'acte, fent un balanç de com es troba l'associació actualment. Tractant temes com la renovació dels estatuts, la nova imatge d'Amics UAB i la reactivació de les xarxes socials, entre altres temes. Tot encaminat a  l’objectiu principal de l'associació d’apropar la societat a la Universitat. Amb 34 anys d’història, AmicsUAB és l'entitat que vincula estudiant i universitat més antiga de Catalunya i la segona d'Espanya, darrere de la Universitat de Salamanca i sempre ha estat un laboratori d'idees.

ELS PREMIATS

Premi Amics de les Biblioteques

En primer lloc, es va entregar el Premi Amic de les Biblioteques, destinat a persones o entitats que contribueixen amb el seu patrimoni o temps a les biblioteques de la Universitat. La Sra. Núria Casaldàliga, directora del Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona, va anunciar els dos guanyadors que es van atorgar aquest any. L’Editorial Lynx, dedicada a l’edició de llibres d’ornitologia i natura va ser una de les guanyadores, gràcies a les seves aportacions a la UAB. En Jordi Sargatal juntament amb en Josep del Hoyo van recollir el premi. 

El professor Martí Pumarola, veterinari i impulsor de l’Associació Catalana d'Història de la Veterinària va estar l’altre guardonat amb el premi Amics de les Biblioteques, que va recollir amb molta il·lusió.

Premi Col·lectiu UAB

En segon lloc, es va entregar el Premi Col·lectiu UAB, dedicat a entitats de la UAB que treballen per millorar el servei de la Universitat. Aquest any, ha rebut el premi Eurecat. Entregat per la presidenta del Consell Social, la Sra. Tània Nadal i recollit pel Sr. Xavier López, director general Corporatiu d'Operacions d'Eurecat i el Sr. Ricard Jiménez, director Científic de l'Àrea Industrial d'Eurecat.

La Junta Directiva d'Amics ha decidit atorgar a Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya el Premi Col·lectiu UAB, per la seva tasca dins el teixit industrial comarcal i vinculat a la UAB i en el camp de la intel·ligència artificial.

Premi Amic dels Amics

Per últim, es van entregar els Premis Amic dels Amics, destinat a persones que han tingut trajectòries destacades en relació amb la Universitat i la Societat. Els guardonats van ser el professor Montalban, Jesús Alturo juntament amb Tània Alaix i finalment Margarita Arboix. 

Xavier Montalban, professor del Departament de Medicina de la UAB. Cap de Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) i cap del Grup de Recerca en Neuroimmunologia del VHIR. La junta Directiva d’Amics ha decidit atorgar-li per la seva llarga implicació amb la UAB. En especial per la seva feina d’investigació sobre l’Esclerosi Múltiple. Montalban no va poder assistir a la Festa i el Dr. Manel Peiró vicepresident de la fundació Cemcat i gran amic personal del professor, va recollir el premi en nom seu. 

Jesús Alturo, catedràtic de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica i Tània Alaix, doctora en Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana. Juntament, van establir, en una recerca recent, que el Liber Iudicum conservat a la Seu d'Urgell és el text més antic íntegrament escrit en llengua catalana. Per aquesta raó, s'ha decidit entregar-los aquest reconeixement.

El catedràtic Jesús Alturo va agrair aquest reconeixement anunciant la gran satisfacció que és per ell rebre un reconeixement per les seves activitats acadèmiques i a més rebre-la de la seva casa. La Dra. Alaix també va voler tenir unes paraules pels presents a la Festa i es va sumar a les paraules del seu company de vida i de recerca donant les gràcies per aquest reconeixement.

Margarita Arboix, catedràtica de Farmacologia i rectora de la UAB des del 2016 fins a l'any 2020. Va ser també degana de la Facultat de Veterinària i directora general de Recursos Agrícoles i Ramaders del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí. Arboix que va encapçalar la institució durant un període marcat per la commemoració del cinquantè aniversari de la universitat, l'impuls de noves titulacions innovadores i interdisciplinàries, la posada en marxa de l'ECIU University i l'afrontament de la pandèmia de COVID-19, entre altres fites. Rep el premi Amic dels Amics per la seva destacada trajectòria personal.

La catedràtica de farmacologia, va voler agrair a la presidència de l’acte, vicerectors, autoritats acadèmiques i als seus amics i amigues personals la seva presència a la Festa, i va fer una menció especial a l’Associació d’Amics per haver-la premiat. 

La Festa AmicsUAB 2023 arriba a la seva fi

El rector, Javier Lafuente va tancar els discursos honorant i remarcant la gran tasca i feina que està fent l'associació d'AmicsUAB per mantenir-se en peu en temps difícils. "Fer d'ave fènix i renéixer" va dir concretament el rector Lafuente. Va continuar explicant que gràcies a AmicsUAB, la Universitat té més visió i connecta molt més amb la societat, que al final és el principal objectiu de l’Associació.

La Festa va acabar amb l'actuació del Cor de Cambra de la Universitat els quals van fer una magnífica funció musical que va tancar l'acte abans que els assistents anessin al sopar de la Festa.

Si voleu veure tot l’acte sencer i gaudir-lo de nou FES CLIC AQUÍ