contador de visitas gratis AMICS UAB-UO: Encara és possible ser feliç?

UO: Encara és possible ser feliç?

El passat 7 de maig, la biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí es va convertir en l'escenari d'una fascinant ponència titulada "Encara és possible ser feliç?", impartida per Mercè Rius, professora honorària al departament de Filosofia de la UAB i organitzada per AmicsUAB en col·laboració amb l’Aula d’Extensió Universitària Rubí. Amb una assistència d'aproximadament 30 persones àvides de reflexió i coneixement, la ponència va abordar qüestions profundes sobre la naturalesa de la felicitat i la possibilitat d'assolir-la en la vida quotidiana.

 

 

La qüestió de la felicitat és un tema que ha intrigat filòsofs i pensadors al llarg de la història. Des d'Aristòtil, qui va ser el primer a desenvolupar una reflexió sobre les condicions necessàries per assolir un estat d'ànim que pugui qualificar-se com feliç, fins a les discussions contemporànies sobre la relació entre la felicitat i la moralitat, el tema continua sent rellevant i estimulant.

 

La ponència també va abordar la idea de la conformitat amb un mateix, destacant la importància d'il·lusionar-se i mantenir una actitud optimista fins i tot en les circumstàncies més difícils. La felicitat, segons es va plantejar, no es compra ni s'adquireix a través de possessions materials, sinó que depèn en gran manera de l'actitud i la moralitat de cada individu.