contador de visitas gratis AMICS UAB-Cicle d'Òpera maig 2011

Cicle d'Òpera maig 2011

  • L'elisir d'amore, de Gaetano Donizetti (2 de maig de 2011).

L'elisir d'amore és un melodrama giocoso, gènere d'òpera còmica italiana en dos actes de Gaetano Donizetti. El llibret és de Felice Romani i està basat en el llibre Le philtre (1831), d'Eugène Scribe. Es va estrenar el 12 de maig de l'any 1832 al Teatro della Canobbiana de Milà.

 

Juntament amb Don Pasquale i Il barbiere di Siviglia, L'elisir d'amore és una de les  joies de l'òpera còmica del segle XIX.

 

Nascuda com a simple obra de circumstàncies perquè el compositor anunciat no havia presentat la seva obra en el termini previst, el músic va tenir només catorze dies per aconseguir aquesta obra mestra, que va obtenir un èxit triomfal.

 

L'argument se centra en la força transformadora de l'amor. Nemorino, protagonista de la història, cerca l'ajuda del xarlatà Dulcamara, que promet tenir un beuratge que fa enamorar, per aconseguir l'amor de la bella Adina, però hi ha quelcom que incrementa les qualitats de l'elixir de l'amor.

 

  • La núvia venuda, de Bedrich Smetana (30 de maig de 2011).

Prodaná nevesta - La nòvia venuda - de Bedrich Smetana, és una obra còmica considerada com l'òpera txeca per excel·lència.

 

Ambientada a la Bohèmia de mitan del segle XIX l'obra, amb llibret de Karel Sabina, l'òpera relata les vicissituds que afronta la jove i ingènua camperola Marenka per a poder casar-se amb el seu estimat, el camperol Jeník. Amb elements propis del folklore i la comèdia (embolics, enganys i matrimonis de conveniència) l'obra s'ha convertit en la més cèlebre de Smetana i en una peça indispensable de l'òpera còmica.

 

Lloc: Torre Vila-Puig.

 

Horari: 16h.

 

Per gaudir de qualsevol d'aquestes audicions cal confirmar la vostra assistència enviant un correu electrònic a amics@uab.cat o trucant al 93 581 14 90.

Documents adjunts: