contador de visitas gratis AMICS UAB-Xavier Muñoz

Xavier Muñoz

Nascut l'any 1927, la seva infantesa es va veure escapçada per l'inici de la Guerra Civil quan tenia 9 anys. Després de la guerra entra en la congregació menor dels Jesuïtes on coneix el pare Bassols, una influència decisiva a la seva vida.

Als 15 deixa els estudis i comença a treballar en una botiga de venta al detall de teixits i els 18 anys obre la seva pròpia fàbrica de teixits per corbates.

El 1952 es casa amb Lolita Puiggrós i entra a formar part del moviment Catòlic i Catalanista, inspirat per l'abat Aureli Maria Escarré de Montserrat. El 1960 és escollit com a cap del moviment. A partir d'aquí, comencen cinc anys d'una frenètica activitat social i política que enllaça amb l'empresonament de Jordi Pujol. És membre destacat de la protesta organitzada entorn del seu captiveri: manifestacions, misses, pintades, contactes amb l'estranger...

Amb la sortida de Jordi Pujol deixa la seva activitat política per centrar-se amb la seva activitat industrial, empresa que aconsegueix exportar a 20 països fins a l'arribada de la crisi del tèxtil català que l'obliga a tancar la fàbrica.

El 1992 Pasqual Maragall l'escull per ser regidor de Barcelona, la seva tasca principal fou la reconciliació de molt empresaris mitjans tradicionalment lluny del socialisme amb el maragallisme.

El 1999 és anomenat representant de l'Ajuntament de Barcelona pel Consell Social i Econòmic de la Universitat Autònoma de Barcelona.Un any més tard, Carles Solà, rector de la universitat, el proposa com a president de l'Associació d'Amics de la Universitat Autònoma. La seva acció a la universitat va durar 9 anys. La idea de l'Associació era fer pròxima la relació amb la societat per mitjà de la comunicació dels esdeveniments universitaris, especialment a les institucions catalanes.

Un cop acabat la seva etapa a AmicsUAB va capitanejar, juntament amb l'Helena Guardans, la fundació de l'associació Catalunya Europa, impulsada per Pascual Maragall.

Vídeo

Fotografies de l'acte