contador de visitas gratis AMICS UAB-Curs de Comunicació oral, comunicació conscient / Octubre-desembre 2010

Curs de Comunicació oral, comunicació conscient / Octubre-desembre 2010

Descripció del curs:

 L’Associació d’Amics UAB i Aula de Lletres, Escola de les Arts Escrites, ofereixen un curs intensiu de coneixement dels condicionants ocults que operen en el rerefons de la comunicació al marge de la pròpia voluntat, i que repercuteixen de manera directa en resultats d’èxit, d’indiferència o de fracàs. El curs està impartit per Mercè Company, escriptora i directora d’Aula de Lletres, guardonada el 1999 amb la Medalla d’Honor de Barcelona per la seva trajectòria professional, entre d’altres guardons i premis.

  
Objectius:

El primer és fer coneixedor al participant de l’estructura del seu edifici d’idees, és a dir, identificar si opera amb paraules o amb imatges. El segon és possibilitar-li l’accés a les seves capacitats comunicatives intrínseques, com potenciar-les i com saber-les reconèixer en l’interlocutor per eludir dificultats i obrir canals de comunicació. El tercer és descobrir-li quins són els condicionants ocults que operen en el rerefons de la comunicació al marge de la pròpia voluntat.

 
Temari:

 Versa sobre els vicis ocults en l’administració de la informació. El fenomen telescopi. Les distorsions que es produeixen si una persona emet en paraules i l’altre rep en imatges. Les alteracions produïdes per l’efecte del sobreentès i el desenfocament involuntari. La importància del context. El diàleg: caracterìstiques i classes. El substrat personal. Realitat i realitats. Filtres i rols. Emoci-ons i sentiments. La informació inconscient. Paranys de les convencions estàndards.

  
Dates: Dimecres 13 d’octubre- dimecres 22 de desembre 
Horari: 17.00 h - 20.00 h (dimecres)
Lloc: Torre Vila-Puig (Campus UAB)
Preu: 160 €/135 € (socis)

 

30 hores lectives. Places limitades 
 
Decarrega't el flyer informatiu aquí
 
Informació i inscripcions:

amics@uab.cat / 93 581 14 90

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opinions dels alumnes del curs 2009-2010:

 
“Ha esta un curs molt amè. El que més m'ha agradat ha estat la metodologia que s'ha seguit, que ha permès que tots haguem pogut dir la nostra i que als que ens costa més parlar també haguem intervingut. Ha estat fantàstic descobrir que la comunicació oral està basada en imatges.”
 
“Aquest curs ha estat una experiència molt positiva, ja que les eines que ens ha facilitat la Mercè Company (la profesora) m'han servit tant a nivell personal com professional. La manera gradual amb què ens ha anat introduint els temes ha fet que les classes fossin força amenes, dinàmiques i divertides; m'ho he passat francament bé alhora que he anat incorporant una perspectiva diferent en la manera de percebre la comunicació. Així mateix, penso que entre tots hem aconseguit un clima força distès que ha afavorit que parléssim sense embuts del material que se'ns distribuïa i dels exercicis que anàvem fent ──cosa no gens fàcil tractant-se d'un alumnat tant heterogeni.”
 
“Ha sido un curso muy interesante. Mercè Company ha logrado crear una atmosfera de confianza y respeto. El número de participantes es muy acertado y las instalaciones también. Valoro positivamente el curso. Únicamente señalar que no se ha centrado específicamente en la comunicación oral, derivando a otros temas relacionados con la comunicación escrita.”
 
“Interesantísimo curso relacionado no sólo con la comunicación oral sino también con aspectos de la comunicación visual y escrita. Muy útil para la expresión y el comportamiento personal y para la comprensión de las formas de comunicarse de otras personas, los medios de comunicación, etc. Además, el curso incide en lo posible en aspectos relacionados con la enseñanza de niños, la actitud de cada uno de nosotros ante sus propias circunstancias personales, y aporta conocimientos de cultura general. Muy destacable y de agradecer la dirección de Mercè Company, no sólo como gran comunicadora y maestra, sino por la ilusión con la que imparte sus enseñanzas.”
 
“Aquest curs m’ha servit per reflexionar i millorar les meves habilitats comunicatives en el sentit de fer especial èmfasi a trobar els missatges claus i seleccionar de forma correcta en fons i forma les idees principals a comunicar, distribuir el ritme i el temps en les exposicions orals de manera que es capti l’atenció del públic. Estic molt contenta d’haver conegut la Mercè Company i d’haver participat en aquest seminari, ja que en la meva feina de consultora, en què haig que fer moltes presentacions en públic, em serà de molta utilitat el que he après i que ja he incorporat en la meva dinàmica habitual.”