contador de visitas gratis AMICS UAB-Sopar d'AMICS uab – Ciberseguretat: protecció local contra amenaces globals

Sopar d'AMICS uab – Ciberseguretat: protecció local contra amenaces globals

El passat dijous 30 de març es va celebrar una nova edició dels Sopars d’AMICS uab, amb la ponència de Tomàs Roy Català, Director de l’Agència Catalana de Ciberseguretat. Roy Català compta amb més de 20 anys d’experiència. Del 2004 fins a l'actualitat, ha desenvolupat diferents àrees de responsabilitat directiva en ciberseguretat a la Generalitat: 8 anys al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, 2 anys com a director executiu del Centre de la Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i 9 anys com a director de l'àrea d'Estratègia a l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Fins ara era director de l'àrea Centre d'Innovació i Competència en Ciberseguretat de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya és l’encarregada d’executar les polítiques públiques en matèria de Ciberseguretat i desenvolupar l’estratègia de Ciberseguretat de la Generalitat de Catalunya. Treballa per garantir i augmentar el nivell de seguretat de les xarxes i els sistemes d'informació a Catalunya, així com la confiança digital de la ciutadania.

Durant la ponència, Tomàs Roy va passar per diversos aspectes actuals de la ciberseguretat, com per exemple el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna com a cas exemplar d’una guerra híbrida que impacta tot el món, el cibercrim en alça i les conseqüències que comporta o les accions governamentals i la cooperació policial internacional per a la lluita contra l’activitat cibercriminal. Per altra banda, també va esbossar la perspectiva de futur de la ciberseguretat, parlant de com la crisi econòmica condicionarà les polítiques de ciberseguretat empresarials, o la necessitat d’una disrupció tecnològica en el camp de la ciberseguretat.

A continuació podreu veure l’entrevista a Tomàs Roy Català realitzada per Francesc Triola.