contador de visitas gratis AMICS UAB-L'escassetat d'aigua al món, una visió crítica

L'escassetat d'aigua al món, una visió crítica

Amb motiu del dia mundial de la mare Terra celebrem el pròxim dimecres 22 d'abril ahviem organitzat la Universitat Opina titulada "L'escassetat d'aigua al món, una visió crítica" a la Biblioteca de Rubí, però ajustant-nos a les mesures per combatre el Covid-19 hem aplaçat l'acte, proximament informarem la nova data. El ponent serà el David Saurí, coordinador del Grup de Recerca en Aigua, Territori i Sostenibilitat (GRATS).

L'aigua és un recurs imprescindible per a la vida al planeta. Arran del creixement demogràfic i econòmic de les darreres dècades i de fenòmens com el canvi climàtic, l'aigua s'està convertint també en un recurs cada cop més escàs en moltes àrees amenaçant la nostra pròpia supervivència. Aquesta presentació tindrà com a objectiu oferir una visió crítica d'aquest escenari d'escassetat insistint en dues qüestions fonamentals.

Primer, l'accés desigual a l'aigua i al sanejament per una part important de la població mundial (escassetat per a qui?) i segon el potencial de nous recursos com ara la dessalació d'aigua de mar que, tanmateix, només estaran a disposició de qui els pugui pagar. Així, l'escassetat d'aigua no s'ha d'entendre simplement com una qüestió física sinó abans de tot com una qüestió econòmica i política.