contador de visitas gratis AMICS UAB-Reprenem el cicle Universitat Opina amb la ponència Populisme, autoritarisme i democràcia

Reprenem el cicle Universitat Opina amb la ponència Populisme, autoritarisme i democràcia

El passat 27 de setembre a les 18h va tenir lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí la ponència Populisme, Autoritarisme i Democràcia de la mà del Professor John Robert Etherington, professor del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB, englobada dins el cilce Universitat Opina d'AmicsUAB i en col·laboració amb l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AEUR)

Hi van assistir una vintena de persones.

El professor va iniciar la seva conferència fent una definició del concepte de populisme i de com aquest es pot convertir en una amenaça o no per una democràcia liberal, comentant però que, aquesta potencial amenaça no té per qué ser antidemocràtica.

Després de remarcar que els populismes poden ser tan de dretes com d'esquerres, va fer un recorregut per la seva evolució als diferents països europeus i destacant com, en alguns casos, han entrat a formar part dels governs, tot i que amb uns discursos bastant moderats.

El malestar i la crisi social dels darrers anys alimenten els populismes, però no només això els explica, sinó l'oferta dels partits polítics a la recerca de poder. Posant en rellevància, d'altra banda. el paper dels mitjans de comunicació i les xarxes socials i el seu ús per part dels populismes.

El Professor Etherington va afirmar que el populisme és el simptoma d'una crisi molt profunda que està patint la societat, fent una relació amb d'afirmacions de Gramsci.

En acabar la ponència es va donar pas a un torn obert de paraules on els i les assistents van poder expressar les seves opinions i plantejar algunes preguntes interessants al professor que va acabar la conferència amb una visió pessimista del futur.