contador de visitas gratis AMICS UAB-CONFERÈNCIA

CONFERÈNCIA

El dijous 12 de febrer el Museu d'Art de Cerdanyola va iniciar un cicle de conferències d'art que es desenvoluparan al llarg del semestre. La primera de les ponències, organitzada conjuntament amb l'Associació d'Amics de la UAB, va tenir a Goya com a fil conductor, en el marc de l'exposició de gravats que es pot visitar al museu fins a l'1 de març.

 

La professora titular d'Estètica i Teoria de les Arts de la UAB Jèssica Jaques Pi,  en una conferència titulada 'Dialogant amb Goya', va plantejar una sèrie de qüestions que van fer replantejar l'obra de Goya i la seva estètica, i la transcendent influència sobre l'art contemporani que va exercir. Posteriorment, a mode de "classe horitzontal" i participativa, els assistents van fer un recorregut per l'exposició per repensar Goya, tot finalitzant amb la construcció d'unes  conclusions col·lectives.

 

Jèssica Jaques es dedica a l'estètica aplicada, convençuda que l'art és un lloc idoni pel pensament, la construcció de l'esfera pública i la formació. La seva passió és l'educació estètica. Entre les seves publicacions, destaquen : La estètica del románico y el  gótico (Antonio Machado, 2003) ; la traducció al català de la Crítica de la facultat de jutjar d'Immanuel Kant (Ed. 62, 2004) y Picasso en Gósol, 1906 : un verano para la modernidad (Antonio Machado, 2007). Actualment es dedica a l'estètica gustatòria i a la traducció dels textos poètics de Picasso. És responsable de l'itinerari de Creació artística en el Màster oficial en recerca en art i disseny (EINA, UAB).

 

Els propers mesos està previst que formin part d'aquest cicle de conferències diverses xerrades, com ara una sobre les joies modernistes, la figura humana a l'art contemporani o el retrat fotogràfic, entre d'altres.

 

 

Dia: Dijous 12 de febrer
Hora: 19 h
Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola (Sala d'actes)
Carrer de Sant Martí, 88, Cerdanyola

 

Flyer de l'acte
Fotografies
Crònica