contador de visitas gratis AMICS UAB-CONFERÈNCIA A RUBÍ

CONFERÈNCIA A RUBÍ

El canvi climàtic: com afectarà els ecosistemes mediterranis?
4 de juny - Biblioteca de Rubí

L'escalfament planetari produït per les emissions humanes de gasos d'efecte hivernacle conduirà molt probablement a canvis profunds en els ecosistemes del món. La xerrada examinarà quins poden ser aquests canvis en l'estructura, el funcionament i la composició d'espècies dels ecosistemes mediterranis, com ens afectaran, i què hi podem fer al respecte.

 

La conferència va ser a càrrec de Ferran Rodà, catedràtic d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor en Biologia per la mateixa universitat. Investigador del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), director de l’entitat del 1998 al 2005.

D’abril a juliol del 2006 va ser professor convidat a la Universitat de Harvard. Amb més de 35 anys d'experiència en recerca ecològica, ha treballat en diferents aspectes de l'ecologia funcional dels ecosistemes terrestres.

Durant els darrers anys, els seus interessos d’investigació se centren en l'ecologia del paisatge i les seves aplicacions a la conservació de la diversitat biològica, especialment en les relacions entre l'estructura del paisatge i la biodiversitat, els efectes de la fragmentació dels hàbitats sobre el número i composició d'espècies de diferents grups d'organismes i el manteniment de la connectivitat ecològica a escales local i regional. 

Hortensia Iturriaga, membre de la Junta de l’Associació d’Amics de la UAB i professora emèrita de Química de la UAB, va presentar l'acte.

 

 

 

Flyer de l'acte
Power point projectat

 

* Imatge portada. Just2shutter FreeDigitalPhotos.net