contador de visitas gratis AMICS UAB-Conferències. Impacte global i local de la (re)emergència de la xina.

Conferències. Impacte global i local de la (re)emergència de la xina.

L'Associació d'Amics de la UAB va organitzar una conferència pronunciada per Sean Golden, director de l'Institut d'Estudis Internacionals i Interculturals de la UAB, titulada L'impacte global de la (re-) emergència de la Xina.

 
 
Sean Golden ha estat degà de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB i també ha dirigit el Programa Àsia de la Fundació CIDOB de Barcelona. Forma part de diverses entitats com ara Casa Àsia i la Venice International University i és doctor en Teoria de la Literatura per la Universitat de Connecticut, als Estats Units. Ha escrit nombrosos llibres i estudis relacionats amb el continent asiàtic, sobretot en relació amb la interculturalitat i la lingüística. Els cursos i seminaris que ha dirigit també han orbitat al voltant d'aquestes àrees temàtiques i del continent asiàtic, sobre el qual Sean Golden s'ha convertit en tot un referent a nivell acadèmic.

Sean Golden ha visitat en nombroses ocasions el gegant asiàtic. Hi va arribar per primera vegada per reforçar la plantilla de catedràtics de les universitats del país. El primer que li va cridar l'atenció va ser la visualització d'un mapa del món en què els països del Pacífic i els confucians eren l'epicentre, mentre Europa era un petit territori en un extrem del planeta vist en dues dimensions. Golden va desgranar el perfil de la Xina mitjançant mencions a la seva cultura, gràfics i estadístiques i comparacions amb altres potències mundials. El tercer país més gran del món és actualment la segona economia i viu un canvi substancial al seu interior. Segons Golden, es convertirà en el hardware del món, i l'Índia, en constant emergència, en el software. I Europa? Europa serà el balneari asiàtic, un reclam turístic de cultura i bon clima que apassionarà els milions de xinesos que adquiriran millors nivells de vida i voldran gaudir d'un turisme de qualitat.

El conferenciant va visitar tot el país i va percebre que les persones vivien de forma senzilla però tenien els mínims garantits. La puixança econòmica xinesa ha fet sorgir hotels de 7 estrelles i el  naixement d'una generació de nous rics que provoca un gran desnivell social. I de fons el Partit únic, que lidera totes les facetes del país, es debat entre l'exigència d'una democràcia oberta i el manteniment d'un sistema estable de control, en un país de 1.300 milions de persones que desitgen formar part del circuit mundial.

 Consulta el contingut de la conferència

 Consuta la presentació de la conferència