contador de visitas gratis AMICS UAB-Població General - Recerca - Coronavirus

Població General - Recerca - Coronavirus

 

Població General

 

UABOpenLAbs s'ha coordinat amb l'hospital taulí i el col·legi de metges de Barcelona per fabricar respiradors amb les impressores 3D.

 

 

La Universitat ha posat a disposició de Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya els laboratoris de l'Institut de Neurociències (INC), Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) i els de les facultats de MedicinaBiociències i Veterinària, així com dels diferents serveis cientificotècnics per treballar en la detecció del coronavirus que causa la COVID-19. I dos centres de recerca del campus, l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), i el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), treballen en sengles projectes per al seu diagnòstic i tractament.

Un equip de matemàtics i estadístics de la UAB, de la Humboldt-Universität zu Berlin i de la UPC està  desenvolupant un model per estimar el nombre real de nous casos diaris de persones infectades per COVID-19, davant la impossibilitat de tenir aquesta dada directament en tota la població donat que molts dels casos són lleus o asimptomàtics.

La UAB s'uneix a la hackathon #EuvsVirus! Des del 24 fins al 26 d'abril la Comissió Europea ha organitzat aquest esdeveniment per connectar experts i inversors per buscar solucions als problemes que comporta la COVID-19. Visita la pàgina de l'esdeveniment per participar o veure els avenços. 

La UAB s'ha unit a solivid.org, un projecte col·lectiu per a la construcció d'un mapa col·laboratiu i d'un banc de recursos en línia sobre les iniciatives solidàries davant la crisi del COVID-19. En el projecte participen l'IGOPIERMB i el departament de Geografia.

Un equip d'experts de la UAB i la UPC creen PsicoFigth un portal per oferir suport psicològic durant el confinament.
L’OMS incorpora Joaquim Segalés i Júlia Vergara al grup de treball sobre models animals de COVID-19
La UAB ha fet una campanya de micromecenatge per desenvolupar una vacuna contra el coronavirus.