contador de visitas gratis AMICS UAB-La Facultat de Ciències de la Comunicació, guardonada als Premis Nacionals de Comunicació

La Facultat de Ciències de la Comunicació, guardonada als Premis Nacionals de Comunicació

La degana de la Facultat, Maria José Recoder, acompanyada dels professors Enric Marín, Patrícia Lázaro, Carmina Crusafon, Xavier Ribes, Miquel de Moragas i Carles Llorens, ha recollit la menció honorífica dels Premis Nacionals de Comunicació, en un acte celebrat el passat 23 de novembre al Palau de la Generalitat.  

El jurat ha destacat que el centre va ser “pioner en oferir estudis universitaris oficials de periodisme, publicitat, relacions públiques i comunicació audiovisual” i ha afirmat que es tracta d’un “referent per a moltes generacions de professionals del país”.

L’acte, presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha volgut homenatjar la ràdio amb motiu dels 75 anys de les primeres emissions regulars a Catalunya i ha convertit el Palau de la Generalitat en un espai radiofònic, conduit per la periodista i alumni de la UAB Gemma Nierga.

Els Premis Nacionals de Comunicació van ser creats l’any 1999 amb motiu del 75è aniversari del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L’objecte d’aquests guardons és “atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada”.

El jurat d’aquesta vintena edició dels premis ha estat presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i format per Oriol Duran, Núria de José Gomar, Jofre Llombart, Roger Loppacher, Miquel Miralles, Elena Neira, Núria Piera, Patrícia Plaja, Jordi del Río i Rosa Romà. A més de la Facultat de Ciències de la Comunicació, han estat guardonats els programes Crims (Catalunya Ràdio) i Polònia (Televisió de Catalunya), la revista Sàpiens, la plataforma online FILMIN, la periodista Julia Otero i les campanyes del Sistema de Salut de Catalunya durant la primera onada de la pandèmia.

 

Pots consultar la notícia original al web de la UAB.