contador de visitas gratis AMICS UAB-La UAB durant el Coronavirus

La UAB durant el Coronavirus

Tal com va informar la rectora el passat 15 de març degut a l'estat d'alarma proclamat pel govern espanyol el Campus de la UAB suspèn tota l'activitat presencial no essencial fins a nou avís. Tot i això la Universitat no tanca sinó que adapta el seu funcionament. Us oferim un resum de la situació actual:

Població General

 

 La UAB ha habilitat una pàgina específica i actualitzada sobre aquesta epidèmia que podeu consultar www.uab.cat/coronavirus

Treball des de casa

 La majoria de serveis, inclòsos AmicsUAB, el Servei d'Ocupabilitat i l'Àrea de Relacions Internacionals, continuen actius en format teletreball i es poden contactar per correu o per altres canals.

L'Hospital Veterinari UAB resta obert per emergències, l'Hospital demana que els visitants compleixin els protocals de seguretat sanitària del centre. A més l'Hospital Clínic Veterinari UAB ha publicat una pàgina web on dona reposta a alguns dubtes sorgits sobre el coronavirus i les mascotes.

Els professors i experts de la UAB fan conferències en línia amb contingut específic sobre la pandèmia, obertes a tot el públic.

Les Biblioteques estant tancades, incloses les aules d'estudi. A tots els usuaris se'ls hi han allargat el termini de devolució de llibres i es mantenen diferents canals oberts per fer consultes

La biblioteca de l'Hospital Germans Tries i Pujol ha cedit el seu espai per instal·lar una UCI i acollir pacients afectats pel COVID-19.

 

El CRAG (Centre for research in agricultural Genomics), el CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) i l'IFAE (Institut de Física d'Altres Tecnologies) de la UAB envien material de protecció al personal sanitari dels Hospitals: Parc Taulí, Germans Tries, Sant Pau i Vall d'Hebron.

UABOpenLAbs s'ha coordinat amb l'hospital taulí i el col·legi de metges de Barcelona per fabricar respiradors amb les impressores 3D.

 

La Universitat ha posat a disposició de Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya els laboratoris de l'Institut de Neurociències (INC), Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) i els de les facultats de MedicinaBiociències i Veterinària, així com dels diferents serveis cientificotècnics per treballar en la detecció del coronavirus que causa la COVID-19. I dos centres de recerca del campus, l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), i el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), treballen en sengles projectes per al seu diagnòstic i tractament.

El programa de voluntariat de medi ambient de la FAS ha creat una infografia amb recomanacions per reduir l'impacte mediambiental de les mascaretes.

 

 

 

El Servei de Psicologia i Logopèdia ofereix atenció psicològica via telemàtica a les persones que mostrin dificultats d’adaptació davant la situació actual.

 

La UAB ofereix 45 cursos MOOC en línia, gratuïts, de diferents àmbits, impartits pel professorat de la UAB. Visita la plataforma Coursera.

Tàndem s'adapta a la situació actual i posa en marxa el Tàndem en línia per a totes les persones que vulguin continuar practicant llengües i estar en contacte amb altres estudiants de la UAB. Per participar només s'ha d'omplir aquest formulari.

 

 

 

 Per la seva part AmicsUAB ajorna tots els actes previstos pel març i l'abril:

. Sopar Claris 12 de Març a càrrec del Sr. Joan Fontserè “Circuit 2020-2030: llegat i futur”. Nova Data 11 de Juny de 2020

. Universitat Opina del 18 de Març titulada  “Enginys invisibles" que s’havia de fer a Rubí

. Universitat Opina del 23 de Març titulada  "Noves formes del model capitalista"que s’havia de fer a l’Aula Oberta La Bordeta.

. Visita Cultural del 24 de Marçl'Observatori Astronòmic de Castelltallat. Nova data 21 de Maig de 2020

. Sopar Claris 26 de Març a càrrec del Sr. Jordi Vila “La resistència als antibiòtics: Una amenaça global”. Nova Data 7 de Maig de 2020

. Universitat Opina del 26 de Març titulada "Mecanismes d'odi i confrontació" que s’havia de fer al Patí Manning.

A mesura que es vagin reprogramant els actes els informarem de les noves dates d’aquests.
Pel que respecta als actes dels mesos posteriors seguirem les indicacions corresponents des del Departament de Salut.

Futurs estudiants  

 La UAB participarà a UNIferia, la fira virtual alternativa al Saló de l'Ensenyament 2020 del 19 al 21 de març i també ofereix tota la seva oferta de graus i guies UAB amb pdf.

Estudiants 

 

 

El dia 1 d'abril la UAB confirma que les classes presencials del segon semestre s'acaben definitivament, i l'activitat docent continuarà en format virtual. L'Equip de Govern està redactant un document marc d'instruccions generals que cada centre haurà d'adaptar a les seves característiques. Encara s'estan plantejant la forma de fer les avaluacions. S'estan cercant mecanismes per garantir la continuïtat de tot l'alumnat que té problemes per seguir els estudis en la modalitat virtual, i es demana als estudiants que es trobin en aquesta situació que ho comuniquin o la coordinació d'estudis o al seu deganat.

Tots els tràmits que estava previst que finalitzessin durant el període d'excepcionalitat queden congelats Quan aquest finalitzi els terminis es reprendran. A tal efecte, es publicaran les noves dates per a cadascun dels procediments.
Els tràmits que finalitzin després del període d'excepcionalitat mantenen els mateixos terminis. A l’oficina virtual  podreu consultar la vostra matrícula, beques, expedient acadèmic o fer l’automatrícula, entre d’altres. 

Totes les pràctiques tant curriculars com extracurriculars s'hauran de fer telemàticament. Les pràctiques que no tinguin opció telemàtica queden congelades. 

 

Accés el Campus Virtual: que et permetrà estar al dia de tota la informació sobre les teves assignatures i descarregar-te els documents que hi pengi el professorat

Accés el teu correu personal:  nom.cognom@e-campus.uab.cat.  És important consultar freqüentment aquest compte ja que és on la UAB comunicarà informacions rellevants i canvis de protocol

Les biblioteques posen al vostre abast la biblioteca digital. També disposa del DDD (Dipòsit Digital de Documents), una eina que recopila, gestiona, difon i preserva la producció científica, docent i administrativa de la universitat.
UAB Academic Mobile: L’app et permet consultar a través del teu dispositiu mòbil o tauleta les teves notes i fer les enquestes disponibles de les teves assignatures, només entrant amb el teu NIU i contrasenya.Disponible per Android i iOS.