contador de visitas gratis AMICS UAB-La UAB entra en un programa pilot de la UE

La UAB entra en un programa pilot de la UE

AmicsUAB felicita a la Universitat Autònoma de Barcelona per rebre l’aprovació de la Comissió Europea per coordinar un dels tres Challenge Innovation Hubs del projecte presentat pel Consorci Europeu d'Universitats Innovadores (European Consortium of Innovative Universities, ECIU).

Mitjançant un projecte pilot de tres anys, el Consorci Europeu d'Universitats Innovadores (European Consortium of Innovative Universities, ECIU), del qual forma part la UAB, endegarà un projecte d'educació basada en resolució de reptes enlloc de titulacions de grau. El projecte anomenat ECIU University estarà obert a estudiants, investigadors, indústria i societat en general a través de les fronteres. Oferirà educació sota demanda, interdisciplinària i flexible, ajustada a les necessitats de la societat i dels estudiants.

Els reptes es basaran en els objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides per a ciutats i comunitats. Això vol dir que els docents de l'ECIU University abordaran problemes reals i cabdals per a la societat i per contribuir a un món millor.

Desenvolupant aquest nou model educatiu, l'ECIU University respon a reptes socials urgents. Segons el president d'ECIU, Victor van der Chijs (Universitat de Twente), "només podem atendre aquestes reptes amb estudiants més emprenedors, amb els nostres millors investigadors i amb experts de la resta de la societat". Segons Van der Chijs, "la Unió Europea ha confirmat que el nostre consorci lidera la innovació docent i educativa, i apunta en la bona direcció per tal de reinventar la relació de les universitats amb la resta de la societat i amb els desafiaments que planteja".

AmicsUAB dona l'enhorabona a la UAB que ha obtingut aquest privilegi per poder europeïtzar l’educació catalana.