contador de visitas gratis AMICS UAB-La UAB investeix el periodista Joaquim Maria Puyal com a doctor 'honoris causa'

La UAB investeix el periodista Joaquim Maria Puyal com a doctor 'honoris causa'

Joaquim Maria Puyal ha tancat el cicle de cinc doctorats honoris causa extraordinaris atorgats amb motiu del cinquantenari de la UAB amb una classe magistral sobre "la voluntat de comunicar": segons ha afirmat el periodista, "el més important és voler ser entès i voler entendre". La rectora de la UAB, Margarita Arboix, l'ha felicitat tot destacant la "cura exquisida en la forma, el contingut i el respecte per la veritat" de qui és un "defensor clar del periodisme lliure, honest i escrupolós". La cerimònia s'ha desenvolupat aquest matí, al Rectorat de la UAB.

La seva lliçó sobre la voluntat de comunicar, que ha tingut un caràcter marcadament multimèdia, s'ha estructurat en nou punts que corresponen a diferents vessants de la seva tasca professional com a comunicador: la paraula, la veu, el to, el ritme, l'estil, la mirada, l'espai, el tacte, la llengua i "l'honrada subjectivitat". Puyal, a més, que ha rebut aquesta distinció en reconeixement a la seva contribució a la normalització de la llengua catalana als mitjans de comunicació des de la primera narració d'un partit de futbol en català el 1976, ha volgut reconèixer en el seu discurs que, "gràcies al Barça i a Messi, els seus gols s'han sentit en català arreu del món".

El nou doctor honoris causa de la UAB s'ha mostrat també "decebut" si fa "un balanç sincer de com estan el periodisme, la llengua, el país i el món" avui dia. Ha fet una defensa del compromís del periodisme amb una societat "més responsable, amb més solidaritat, amb menys pors, amb menys hostilitats, amb menys dogmatismes i amb més llibertat". I ha tancat la seva intervenció agraint tant la distinció de la UAB com el suport de les persones que l'han acompanyat durant els seus cinquanta anys de trajectòria: la seva família, els professionals dels seus equips i "els oients i els espectadors que donen sentit a la nostra feina".

Mes informació