contador de visitas gratis AMICS UAB-UO: ''Estalvi de salut: taller per aprendre a viure millor''

UO: ''Estalvi de salut: taller per aprendre a viure millor''

El recent taller ''Estalvi de salut: taller per aprendre a viure millor'' del 29 de febrer a la Biblioteca Mestre Martí Tauler (Rubí) va estar guiat per l'expert i titulat en fisioteràpia i infermeria Antoni Narbona, acompanyat per Laura Sánchez, tècnica d’infermeria. Va donar als participants una visió renovada sobre el concepte d'estalvi de salut, destacant la importància dels espais neutres i la responsabilitat personal com a fonaments per a un benestar físic, emocional i social òptim.

 

 

El taller va abordar temes clau com els espais neutres, subratllant la necessitat vital de trobar moments de connexió amb un mateix enmig de l'acceleració de la vida moderna. "No gaudim prou de nosaltres mateixos," va assenyalar Narbona, "i aquests espais són fonamentals per a la nostra salut mental i emocional."

Un dels punts destacats va ser la noció d'estalvi de salut, més enllà de la prevenció i la promoció tradicionals. Narbona va destacar la importància d'adoptar un paper actiu en la nostra pròpia salut, especialment en un moment en què la població de persones majors de seixanta-cinc anys augmenta constantment.

El taller va fer una crida a un canvi de paradigma, desplaçant l'èmfasi de "tenir" a "ser", i subratllant la responsabilitat personal en la preservació de la salut. "La salut és un mitjà, no un fi," va citar Narbona, recordant als participants la importància de valorar la qualitat de vida sobre la mera existència.

Part de la pràctica del taller va incloure la identificació del "pastís de la salut" personal de cadascú. Ho va fer mitjançant una pràctica en la qual cadascú havia de pintar el seu pastís, tot animant a reflexionar sobre els aspectes físics i psíquics de la seva salut i a comprometre's amb accions concretes per millorar-la.